info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Mechanisch voorbehandelen

Stralen

Stralen in de volksmond ook wel zandstralen genoemd gebeurd door middel van perslucht en straalmedia meestal straalgrit of straalshot, het verschil is dat straalgrit kantig is en straalshot rond. In onze handcabine stralen wij met straalgrit, deze grit zit in een straalketel die wanneer deze gevuld is onder druk wordt gezet en de straalgrit onder hoge druk maximaal 8 bar wordt getransporteerd door een straalslang de straalcabine in. Door gebruik van verschillende straalnozzles kunnen wij het straalbeeld bepalen en zo ieder gewenst product perfect stralen. Stralen wordt gedaan voor het verwijderen van roest, walshuid of oude verflagen en is het belangrijkste proces in de conserveringstechniek. Al is de verf nog zo goed, zonder hechting heeft het verfsysteem weinig waarde.

Straalreinheid en kwaliteit

Oppervlaktebehandeling door stralen wordt met de code ‘Sa”aangeduid. Vóór het stralen moeten eventueel aanwezige dikke roestlagen worden afgebikt. Olie, vet en vuil, voor zover waarneembaar, moeten eveneens worden verwijderd.

Na het stralen moeten los stof en gruis van het oppervlak worden verwijderd.

SA 1, licht stralen, waargenomen met het blote oog dient het oppervlak vrij te zijn van zichtbare olie, vet en vuil, alsmede van loszittende walshuid, roest, verflagen en vreemde materialen.

SA 2, zorgvuldig stralen, waargenomen met het blote oog dient het oppervlak vrij te zijn van zichtbare olie, vet en vuil, alsmede van het grootste deel van walshuid, roest, verflagen en vreemde materialen, Eventueel nog aanwezige verontreinigingen moeten stevig vastzitten.

SA 2 ½, zeer zorgvuldig stralen, wargenomen met het blote oog dient het oppervlak vrij te zijn van zichtbare olie, vet en vuil, alsmede van walshuid, roest verflagen en vreemde materialen. Eventueel nog aanwezige sporen van verontreiniging mogen slechts als lichte verkleuringen in de vorm van vlekken of strepen zichtbaar zijn.

SA 3, stralen tot zilverblank, waargenomen met het blote oog dient het oppervlak vrij te zijn van zichtbare olie, vet en vuil, alsmede van walshuid, roest, verflagen en vreemde materialen. Het moet een gelijkmatige metaalkleur hebben.

Een goede voorbehandeling is de belangrijkste stap in een conserveringsproces. Stralen is een echt vakmanschap en is erg kostbaar maar de beste voorbehandeling dat een object kan krijgen. Bij Meulendijks hebben we 2 takken als het gaat om stralen, Handmatig stralen en Automatisch stralen. Als er producten binnen komen wordt er door onze vakmannen beoordeeld waar de materialen het beste gestraald kunnen worden. Soms is het te groot, te breed, te lang of om andere redenen niet mogelijk de delen machinaal te stralen dan wordt alles handmatig gestraald. Zijn de delen geschikt om door de straalmachine te gaan dan wordt dit zo ingepland.

Producten die te groot, te breed, te lang, te dun of te complex zijn worden handmatig gestraald. Ook delen die met worden gemetalliseerd (Schooperen) moeten handmatig gestraald worden i.v.m. een straalbeeld wat met een automatische straal installatie niet of nauwelijks te behalen is.

De producten worden door onze interne transporteurs klaar gemaakt waarna ze naar de ophangstations worden getransporteerd. Bij deze ophangstations worden de delen opgehangen doormiddel van haken aan een traverse welke na het ophangen automatisch door onze doorvoer straalmachine wordt getrokken.

Maximale afmetingen

Bij Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf Helmond B.V. bestaat de mogelijkheid om grote objecten te behandelen. Stralen kan tot de hiernaast staande specificaties. Voor grote objecten is het ook mogelijk om deze op locatie te conserveren.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Lengte
40 m
Breedte
8 m
Hoogte
6 m
Gewicht
33 ton
Lengte
40 m
Breedte
8 m
Hoogte
6 m
Gewicht
33 ton

Andere vormen van stralen

Er wordt met RVS grittal gestraald om zo veel mogelijk stof te voorkomen en een beter gezichtsveld te creëren binnen de cabine.

Vele eikenhouten meubelen worden gestraald waardoor ze een nieuw uiterlijk krijgen.

Bij te grote constructies of bedrijfspanden kunnen wij altijd op locatie komen werken. Dit wordt vaak gedaan als de transport kosten te hoog zijn.

Het stralen met RVS met een fijne korrelgrootte wordt binnen Meulendijks toegepast om RVS, aluminium, en verzinkt staal voor te behandelen voor het poedercoaten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.