info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Machinaal stralen

Een goede voorbehandeling

Een goede voorbehandeling is de belangrijkste stap in een conserveringsproces. Stralen is een echt vakmanschap en is erg kostbaar maar de beste voorbehandeling dat een object kan krijgen. Bij Meulendijks hebben we 2 takken als het gaat om stralen, Handmatig stralen en Automatisch stralen. Als er producten binnen komen wordt er door onze vakmannen beoordeeld waar de materialen het beste gestraald kunnen worden. Soms is het te groot, te breed, te lang of om andere redenen niet mogelijk de delen machinaal te stralen dan wordt alles handmatig gestraald. Zijn de delen geschikt om door de straalmachine te gaan dan wordt dit zo ingepland.

De producten worden door onze interne transporteurs klaar gemaakt waarna ze naar de ophangstations worden getransporteerd. Bij deze ophangstations worden de delen opgehangen doormiddel van haken aan een traverse welke na het ophangen automatisch door onze doorvoer straalmachine wordt getrokken. Achter de straalmachine hebben we een straalcabine gemaakt waar alle producten worden gecontroleerd of alles goed geraakt is en daar is de mogelijkheid eventueel bij te stralen. Na het bij stralen wordt alles zuiver geblazen waarna de delen gepoedercoat of genatlakt kunnen worden.

Om de kwaliteit te evenaren met een straalmachine die onze mensen halen met handmatig stralen dient er constant controle worden uitgevoerd op het gebruikte straalmedium. Het straalmedium bestaat uit een fijne mix tussen geknipte draad en kantig straalgrit. Om producten zo efficiënt mogelijk te reinigen is een perfecte mix nodig die door jaren lange ervaring is samengesteld.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.