info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Schooperen / Metalliseren

Een industriële conserveringsmethode

Schooperen ook wel metalliseren genoemd is een behandeling die wordt uitgevoerd na het schoon stralen van het materiaal. Een schoopeerlaag bestaat uit een zink- aluminium legering. Deze zeer goede maar poreuze laag dient als ideale beschermlaag tegen corrosie. Omdat deze laag poreus is kan deze het beste nabehandeld worden met een verfsysteem of poedercoating, de schoopeerlaag kan ook wordt toegepast als eindlaag als deze in een bepaalde laagdikte wordt aangebracht de zinkzouten creëren dan een gesloten laag aan het oppervlak, denk aan thermal spray aluminium dat veel wordt gebruikt in off-shore. De bescherming die de zink- aluminium legering aan het staal biedt is een zogeheten katotische bescherming. Dit omdat de zink- aluminium legering zich opoffert ter bescherming van het staal.

De zinklaag aanbrengen werkt als volgt:

Schooperen: een zinkdraad of poeder komt in een schoopeerapparaat en wordt verhit tot 2500 Celcius. Door deze hitte zal de legering smelten en wordt dan door middel van perslucht op het materiaal geblazen.

Op het gestraalde staal zal de legering stollen en is dan gereed voor een organische deklaag. De vraag naar betere duurzame coatings wordt als maar meer. Iedere branch heeft een eigen verfsysteem, maar deze zullen allemaal duurzaam moeten zijn. De schreeuw van een nog duurzamere coating vanuit de offshore sector wordt als maar groter.

Hier wordt vaak een 99% zuivere aluminiumlaag toegepast voor extreme toepassingen i.v.m. het zout water. Er zijn nog enkele andere methoden op zink aan te brengen, een daarvan is het aanbrengen van een koudzink/zink compound. Deze zink wordt aangebracht doormiddel van natlak.

Maximale afmetingen

Bij Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf Helmond B.V. bestaat de mogelijkheid om grote objecten te behandelen. Schooperen of metalliseren kan tot de specificaties die hiernaast staan.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Lengte
40 m
Breedte
8 m
Hoogte
6 m
Gewicht
33 ton
Lengte
40 m
Breedte
8 m
Hoogte
6 m
Gewicht
33 ton

Andere coatings

Poedercoaten wordt in alle mate toegepast om objecten te conserveren. De apparatuur, die hiervoor beschikbaar is, wordt steeds groter.

Thermal spray aluminium (TSA) is het thermisch aanbrengen van een aluminiumlaag op gestraald materiaal.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.