info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Over ons

Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf

Meulendijks is een hecht familie bedrijf dat sinds 1980 bestaat en kwaliteit hoog in het vaandel heeft. Gespecialiseerd in oppervlakte behandelingen van veelal grotere materialen maar zeker zo goed in kleine objecten. We proberen onze klanten zoveel mogelijk te ontzorgen. We onderscheiden ons in persoonlijk contact en duidelijk advies over welke behandeling de beste is voor uw geleverde materialen.

Dit advies kan gegeven worden door gespecialiseerde opleidingen in zowel binnen- en buitenland met als resultaat NACE level 3. NACE level 3 staat wereldwijd bekend als de hoogste opleiding als het gaat over protective coatings. Met deze opleiding kunnen wij u helpen een product corrosiebewust te ontwikkelen.  Ook hebben we aan de hand van dit certificaat ons eigen kwaliteitssysteem ontwikkeld om kwaliteit en afspraken te kunnen waarborgen. Door onze ervaring en scholingen kunnen wij antwoord geven op alle uitdagingen die u heeft.

Investeren in de toekomst

De laatste jaren zijn we steeds meer gaan automatiseren om een betere werkomgeving te creëren voor onze werknemers en omdat vakkundige menselijke krachten erg schaars zijn. Dit is gedaan door te investeren door een doorvoer hangbaanstraalmachine, automatische poedercoat installatie en een extra oven. Daarnaast is afgelopen jaren veel geïnvesteerd is gebruiksvriendelijkheid en hebben we in totaal 62 takels in gebruik om zo te voorkomen dat er zwaar getild moet worden.

Onze geschiedenis

1980
Het begin

Begonnen op 1 oktober 1980, in een koeienstal. Gingen van boer naar boer om voornamelijk silo’s te stralen.

1986
Wisselen van locatie

Toen ze in 1986 van de gemeente te horen kregen dat ze op deze locatie geen werkzaamheden meer mochten uitvoeren moesten ze op zoek naar iets anders. Ze zijn toen verder gegaan in mobiel conserveren. Vooral silo’s bij de boeren aan huis maar ook afzuiginstallaties, voor o.a. de hout industrie, werden behandeld. 

1994
Nieuwe uitbreiding

Toen het 2 jaar later alweer te klein werd, besloten de gebroeders om een stuk aan de hal te bouwen. In totaal zou de hal dan 20 meter langer worden. Er werd ook een nieuwe spuitcabine gebouwd en in 1994 een grote poedercoatlijn.

2002
Gescheiden wegen

In 2002 scheidden de wegen van de gebroeders zich en heeft Frits alleen het bedrijf voortgezet. Een jaar later toen ook de poedercoatlijn weer te klein werd brak Meulendijks de spuitcabine af en breidde de poedercoatlijn uit. In 2003 werd de tweede hal gebouwd. Hierin zou een nieuwe glasparelcabine komen en een grote spuitplaats.

2007
Meer uitbreidingen

In 2007 er een derde nieuwe grote hal gebouwd. In 2008 besloot Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf Helmond B.V. een nieuwe straal- en schoopeercabine te bouwen die van alle gemakken was voorzien. Eind 2009 werd deze in gebruik genomen en werd de oude afgebroken. Ook werd in 2009 de 40 jaar oude mobiele straaloplegger flink onderhanden genomen en kreeg deze weer een nieuwe opbouw. Dit is nog steeds dezelfde oplegger als waar het allemaal mee begonnen is.

2010
Een familiebedrijf

Het jaar 2010 werd goed begonnen met zoon Rick Meulendijks, hij nam een deel van de aandelen over van zijn vader Frits Meulendijks om zo mee te draaien binnen het bedrijf. In dit jaar gingen we een van de mooiste projecten aan die we tot nog toe hebben mogen realiseren, dit betreft de Wellness Boot. Verder werd er in dat jaar een nieuw ophangstation gebouwd en werd er een straalmachine aangekocht. Deze moet echter nog geïntegreerd worden in het transportsysteem binnen het bedrijf.

2012
Zwaarder wisselstation

In 2012 werd er een nieuw zwaarder wisselstation gemaakt om de steeds zwaarder wordende delen te kunnen poedercoaten.

2014
Nieuw stuk grond

In 2014 werd er een nieuw stuk grond aangekocht waarop nog een hal gebouwd kan worden.

2015
Drie nieuwe uitbreidingen

In 2015 werden er nog 2 nieuwe extra ophangstations en een wisselstation gebouwd, ook werd de straalmachine opgestart.

2016
Realisatie extra capaciteit

In 2016 werd een automatische poedercoatinstallatie aangekocht en extra hangbanen gemaakt op de spuitafdeling waardoor extra capaciteit werd gerealiseerd.

2017
Automatisering

In 2017 werd de automatische poedercoatinstallatie geïnstalleerd en een nieuwe oven aangekocht.

2018
Voorbereiding op nieuwe straalcabine

In 2018 werd een nieuwe oven gezet en plannen gemaakt om een nieuw type straalcabine te gaan bouwen.

2020
1 oktober 2020 - 40 jaar

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.