info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Schooperen

Een van de diensten die wij van Straal- & conserveringsbedrijf Meulendijks B.V. uit Helmond aanbieden, is het schooperen van staal. Dit houdt in dat, nadat wij een stalen werkstuk hebben schoon gestraald, wij het werkstuk voorzien van een zogenaamde schoopeerlaag. Dat is een beschermlaag in de vorm van een zink-aluminium legering. Deze laag kan zowel fungeren als tussenlaag en eindlaag.

Scoperen zorgt voor een optimaal hechtende beschermlaag

Het schooperen van onder andere staal wordt veel toegepast in de offshore. Daarbij spelen immers dikwijls grote voorwerpen en objecten een rol die door hun omvang niet in een zinkbad kunnen worden behandeld. Vanwege de zilte omgeving waarin zij dienen te functioneren, is oppervlakteconservering echter een essentieel aspect. Schooperen voorziet daarin en zorgt ervoor dat kosten kunnen worden bespaard t.a.v. veelvuldig onderhoud en herstel.

Omvang speelt bij schooperen nagenoeg geen rol, aangezien dit geschiedt d.m.v. een spuitpistool waarmee de zinklegering direct wordt verhit en d.m.v. perslucht een- of meerlaags op het object wordt gespoten. Door het poreuze karakter van deze laag is het verstandig om deze vervolgens te behandelen met een eindlaag zoals een verfsysteem of door het object te poedercoaten.

Bij Meulendijks zijn wij in staat om te scoperen tot lengtes van 40 meter. Voor wat betreft de gekozen nabehandeling is deze lengte overigens niet altijd haalbaar.

Ook toepasbaar als eindlaag

Onder voorwaarden is het mogelijk om d.m.v. schooperen een volledige eindlaag te bewerkstelligen. Daartoe dient de zinklegering wel in een bepaalde minimale laagdikte te wordt aangebracht. Alleen dan kan een zogenaamde volledig gesloten laag worden gerealiseerd die dient als katotische bescherming. Dat betekent dat de legering zich opoffert ter bescherming van het staalobject.

Kiest u voor toepassing van schooperen als conserveringsmethode, dan zijn de daarmee samenhangende kosten afhankelijk van vele factoren zoals objectomvang en laagdikte. Vraag ons gerust om een vrijblijvende offerte. Stuur ons daartoe wel a.u.b. de maatspecificaties van uw object even toe.

Het beste neemt u hierover telefonisch contact met ons op.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.