info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Natlakken

Wereldwijd de meest toegepaste conserveringstechniek

Natlakken ook wel verfspuiten genoemd is wereldwijd de meest toegepaste conserveringstechniek. Verf wordt gemixt en onder hoge druk max. 300 bar naar het verfpistool getransporteerd waarna het met of zonder lucht ondersteuning op een voorwerp wordt gespoten. Dit kan bijvoorbeeld hout, kunststof of staal zijn. Deze techniek wordt o.a. toegepast op auto’s, vrachtwagen, staalconstructies, binnendeuren, keukens.

Technieken voor verf spuiten of natlakken

Voor ieder voorwerp of machine bestaat een verfsysteem. Het ene verfsysteem dient om een product te verfraaien terwijl andere systemen dienen voor het beschermen van materialen met verschillende verf lagen die over elkaar heen worden gespoten, elk met andere eigenschappen.

Zo kan de ene laag zorgen voor de hechting van de overige verflagen en de andere voor de gewenste weerstand tegen de elementen. De toplaag die wordt aangebracht zorgt over het algemeen alleen voor een fraaier beeld en is niet zo corrosie bestendig als de lagen eronder.

Voor elk voorwerp is er een verfsysteem

De verfsystemen die worden aangebracht zijn steeds meer gericht op de soort belasting die de verf te voorduren krijgt. Meulendijks werkt vooral voor Offshore en Petrochemische bedrijven waar papierwerk en rapportage zoals NORSOK een belangrijke zaak is. Omdat het onderhoud steeds duurder wordt willen steeds meer bedrijven het onderhoud zo lang mogelijk uitstellen door een goede conservering.

Als tanks of silo’s te groot zijn om ze te kunnen poedercoaten heeft Meulendijks  mogelijkheden in de vorm van natlakken.

Wanneer we starten met het reinigen van de tank of container wordt deze geheel zuiver gestraald, zowel inwendig als uitwending.

Maximale afmetingen

Lengte
40 m
Breedte
8 m
Hoogte
6 m
Gewicht
33 ton

Grote objecten

Bij Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf Helmond B.V. bestaat de mogelijkheid om grote objecten te behandelen. Verf spuiten of natlakken kan tot de hiernaast staande specificaties. Voor grote objecten is het ook mogelijk om deze op locatie te conserveren. Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact op voor meer informatie.

Airless spuiten

Bij airless spuiten wordt de lak of verf op druk gebracht door een lucht aangedreven vloeistofpomp die de de verf op enkele honderden bar druk zet. De dikte van de laag die wordt aangebracht gaat tot tienden van millimeters.

Beker spuiten

Bij beker spuiten zit de lak of verf in een reservoir of beker en wordt door de venturi van lucht meegezogen en uit het spuitpistool gepoten. Samen met de lucht vormt de verf een nevel die op het materiaal wordt gespoten. Op deze manier kunnen auto’s of kleine onderdelen worden gespoten. De verflaag bij beker spuiten is relatief dun.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.