info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Thermal Spray Aluminium (TSA)

Aanbrengen van een aluminiumlaag

Thermal spray aluminium, ook wel TSA coating genoemd is het thermisch aanbrengen van een aluminiumlaag op gestraald materiaal. Dit kan door middel van een vlamspuitpistool of een electrische vlamboog.

De TSA of TSZ laag is poreus en ligt als het ware als dakpannen op het materiaal. De laag dicht af door de corrosieproducten die ontstaan in de alumium laag. Vaak wordt gekozen om de laag af te sluiten met een organische deklaag om te voorkomen dat er water of vocht bij kan komen en om het een mooi uiterlijk te geven.

De laatste jaren is TSA steeds meer gewild omdat het onderhoud aan een dergelijk systeem minimaal is. De extra kostprijs wordt meermaals terugverdient doordat het systeem bijna onderhoudsarm is. Uit proeven blijkt dat het een verwachte levensduur heeft van 60 jaar, mits de ruwheid en reinheid van het straalbeeld optimaal zijn.

TSA wordt vooral toegepast in Off-shore of petrochemische industrie. Een veel voorkomend probleem is CUI (corrosion under insulation). Hiervoor is eigenlijk geen goed verfsysteem en daarom is TSA de perfecte oplossing door de langverwachte levensduur.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.