Handmatig stralen

Een goede voorbehandeling is de belangrijkste stap in een conserveringsproces. Stralen is een echt vakmanschap en is erg kostbaar maar de beste voorbehandeling dat een object kan krijgen. Bij Meulendijks hebben we 2 takken als het gaat om stralen, Handmatig stralen en Automatisch stralen. Als er producten binnen komen wordt er door onze vakmannen beoordeeld waar de materialen het beste gestraald kunnen worden. Soms is het te groot, te breed, te lang of om andere redenen niet mogelijk de delen machinaal te stralen dan wordt alles handmatig gestraald. Zijn de delen geschikt om door de straalmachine te gaan dan wordt dit zo ingepland.

dsc08553-web

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Handmatig gestraald

  Producten die te groot, te breed, te lang, te dun of te complex zijn worden handmatig gestraald. Ook delen die met worden gemetalliseerd (Schooperen) moeten handmatig gestraald worden i.v.m. een straalbeeld wat met een automatische straal installatie niet of nauwelijks te behalen is. Ook alle kleine delen worden met de hand gestraald omdat deze kromtrekken kunnen in de straalmachine. De kleinere delen worden klaar gelegd op tafels zodat onze stralers op hoogte staan te werken en zo alle materialen makkelijk kunnen behandelen. Alles grote delen worden gestraald op speciaal ontwikkelde bokken, deze bokken zijn hydraulisch in hoogte verstelbaar zodat ook hier zo makkelijk mogelijk kan worden gewerkt.

  RVS Straalmiddel

  Kwaliteit, in onze vrijstraalcabine maken wij gebruik van een gehard RVS straalmiddel. Deze kantige korrels zorgen voor een optimaal straalbeeld en een zo min mogelijke slijtage van het straalmiddel d.m.v. de hardheid van de korrel. De korrel is zo hard dat als je een korrel op een stalen tafel legt en er met een hamer op slaat de korrel geheel zonder breken in de stalen tafel geslagen wordt. Door de jaren heen is er een perfecte mix samengesteld die ervoor zorgt dat ieder gewenst object perfect kan worden voorbehandeld.