info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Handmatig stralen

Een goede voorbehandeling

Als tanks of silo’s te groot zijn om ze te kunnen poedercoaten, of omdat er een speciale lak moet worden toegepast heeft Meulendijks straal- en conserveringsbedrijf ruime mogelijkheden in de vorm van verf spuiten of natlakken. Dit kan zijn omdat een tank zeewaardig moet zijn of tegen bepaalde chemicaliën moet kunnen. De hedendaagse poeders zijn nog niet zover ontwikkeld dat ze op kunnen tegen de speciaal ontworpen laksystemen. Daarom geniet natlakken hier nog altijd de voorkeur boven poedercoaten. Als iets zeewaardig moet zijn wordt het vaak verzinkt. Als het niet verzinkt kan worden omdat het te groot is of omdat het niet krom mag trekken kan het geschoopeerd worden of met een zinkepoxy behandeld worden. Na het verzinken wordt het oppervlak verder beschermd door deze te natlakken of poedercoaten.

Producten die te groot, te breed, te lang, te dun of te complex zijn worden handmatig gestraald. Ook delen die met worden gemetalliseerd (Schooperen) moeten handmatig gestraald worden i.v.m. een straalbeeld wat met een automatische straal installatie niet of nauwelijks te behalen is. Ook alle kleine delen worden met de hand gestraald omdat deze kromtrekken kunnen in de straalmachine. De kleinere delen worden klaar gelegd op tafels zodat onze stralers op hoogte staan te werken en zo alle materialen makkelijk kunnen behandelen. Alles grote delen worden gestraald op speciaal ontwikkelde bokken, deze bokken zijn hydraulisch in hoogte verstelbaar zodat ook hier zo makkelijk mogelijk kan worden gewerkt.

Kwaliteit, in onze vrijstraalcabine maken wij gebruik van een gehard RVS straalmiddel. Deze kantige korrels zorgen voor een optimaal straalbeeld en een zo min mogelijke slijtage van het straalmiddel d.m.v. de hardheid van de korrel. De korrel is zo hard dat als je een korrel op een stalen tafel legt en er met een hamer op slaat de korrel geheel zonder breken in de stalen tafel geslagen wordt. Door de jaren heen is er een perfecte mix samengesteld die ervoor zorgt dat ieder gewenst object perfect kan worden voorbehandeld.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.