info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Van zandstralen tot metaal poederlakken

Bedrijven zoals die van ons, Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf Helmond B.V., zijn gespecialiseerd in de oppervlaktebehandeling van allerlei metaalsoorten. U kunt bij ons dan ook terecht voor het volledige pakket aan activiteiten hieromtrent.

Oppervlaktebehandeling heeft diverse functies:

• Het maakt het metalen werkstuk bestendiger tegen corrosie en andere externe invloeden;
• Het zorgt voor een esthetisch fraaier aangezicht;
• Het kan bijdragen aan de oppervlaktesterkte van het materiaal en geeft het de eigenschappen die noodzakelijk zijn, zoals een niet-hechtende functie.

Bij bestaande werkstukken die een behandeling moeten ondergaan, is het ontlakken van het werkstuk van metaal de eerste stap.

Ontlakken metaal: hoe geschiedt dat proces precies?

Metaal ontlakken houdt in dat de bestaande coating wordt verwijderd. Dat is noodzakelijk omdat het oude oppervlakte een nieuwe coating niet goed zal laten hechten. Het is daarom essentieel om het metaal te stralen, bijvoorbeeld met behulp van staalgrit of zand. Dat is een tamelijk ‘scherp’ straalmedium dat onder hoge druk op het werkstuk wordt afgevuurd en zo de bestaande laag eraf schraapt. Dat resteert is een relatief grof metaaloppervlak, tevens vrij van vet en vuil, waarop een aan te brengen coating goed zal hechten.

Soms echter is zo’n grof oppervlak onwenselijk, bijvoorbeeld bij toepassingen in de voedingsindustrie. Om aanhechting van voedingsmiddelen te voorkomen, kan men het metaal schooperen door middel van glasparels. Die zorgen voor verdichting van het oppervlak en halen de scherpe randjes ervan af.

De definitieve beschermlaag

Na het stralen kan men het metaal laten spuiten. Bij ons betekent dat in zijn algemeenheid dat een poedercoating wordt aangebracht over alle oppervlakken van het werkstuk, zelfs aan de binnenkant en in de kleinste hoekjes en gaatjes. Metaal poederlakken is een bijzonder proces waarover u elders op deze website meer informatie kunt vinden.

Onthoud echter 1 ding: alle vormen van oppervlaktebewerking zijn bij ons in uitstekende handen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.