info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Chemisch ontlakken

Ontlakken is een van de bewerkingen die gebruikte metalen objecten moeten ondergaan om qua oppervlakte weer vervolgens te kunnen worden gerevitaliseerd. Het ontlakken vindt dikwijls plaats alvorens een nieuwe poedercoating op de producten aan te brengen, zodat deze weer optimaal worden beschermd in de toekomst.

Er zijn diverse methoden om een object van bestaande, verweerde en aangetaste lak te ontdoen. Dit is essentieel omdat de huidige, aangetaste laag de kwaliteit en houdbaarheid van de nieuwe deklaag op negatieve wijze zou kunnen beïnvloeden. Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf kiest t.b.v. het verwijderen van de bestaande laklaag dikwijls voor de methode van chemisch ontlakken.

Waarom kiezen voor chemisch ontlakken van (poeder)coating?

Ontlakken van poedercoating kan onder andere geschieden d.m.v. zandstralen waarbij zand onder hoge druk de bestaande laag ‘afschraapt’. Tevens is het mogelijk om de coatinglaag thermisch te verwijderen. Door het object op te warmen tot boven het smeltpunt van de coating, zal deze smelten, waarna deze er met een hogedrukspuit vanaf kan worden geblazen. Het nadeel van deze procedés is dat producten alsmede de oppervlakte onder de coating, kunnen worden aangetast. Tevens is het bij deze methodes niet altijd goed mogelijk om de oude laag in alle hoekjes, gaatjes en kieren te verwijderen.

In geval van chemisch ontlakken wordt het object in een dompelbad met chemicaliën neergelaten. Die reageren alleen met de oppervlaktelaag zoals een bestaande, verouderde poedercoating. Na enkele uren is het object ontdaan van zijn huidige verflaag, ook op de moeilijk te bereiken plekken.

Geschikt voor velerlei toepassingen

De baden waarmee wij chemisch ontlakken kennen specifieke afmetingen die veelal voldoende zijn, maar ze zijn niet voor alle objecten toepasbaar. Heeft u behoefte aan onze dienstverlening op het gebied van chemisch ontlakken van een bestaande poedercoating of een andere verflaag? Voorzie ons dan s.v.p. van de specificaties van uw product, onder andere qua afmetingen. U kunt vanzelfsprekend hierover telefonisch contact met ons opnemen.

Meulendijks biedt het totale procedé aan van revitalisering van bestaande (metalen) objecten. Wij zullen de meest geschikte methode van ontlakken bepalen, maar kunnen uw producten vervolgens ook van een nieuw coatingsysteem voorzien.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.