info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Wat maakt poedercoaten zo bijzonder?

Al sinds 1980 houdt Meulendijks in Helmond zich bezig met oppervlakteconservering, hoofdzakelijk t.a.v. objecten van metaal. In de loop der tijd hebben wij steeds meer technieken aan ons dienstengamma toegevoegd. Poedercoating is inmiddels uitgegroeid tot een van onze hoofdactiviteiten.

Poedercoaten kenmerkt zich door de toepassing van een aantal natuurkundige principes tijdens het coserveringprocedé. Dat maakt het veel hoogwaardiger dan conventioneel lakken.

De voordelen van poedercoating

In geval van poedercoaten wordt statisch geladen (droog) poeder in de gewenste kleur, door middel van een spuitpistool in de richting van een metalen voorwerp gespoten. Dit voorwerp heeft een tegengestelde lading t.o.v. het poeder, waardoor het het poeder aantrekt. Dat heeft als voordeel dat een zeer gelijkmatige laag wordt gerealiseerd met een in esthetische zin uiterst fraai resultaat. Het poeder verspreidt zich namelijk automatisch gelijkmatig a.g.v. de statische lading over het gehele oppervlak van het werkstuk.

Een bijkomend voordeel is dat lastig bereikbare hoekjes en uitsparingen ook als vanzelf worden voorzien van een poedercoating. Tevens worden de randen van het werkstuk, daar waar conventionele lak dikwijls minder goed hecht, met een uniforme laag bedekt.

Het procedé van poedercoaten is sneller dan dat van verf spuiten of natlakken. Het eindresultaat is bovendien sterker, slijtvaster en fraaier.

Vergaande mogelijkheden

Het proces van poedercoating eindigt niet na bedekking van het werkstuk. Het daaraan hechtende, droge poeder dient namelijk nog een vloei- en gelleringsfase te ondergaan. Hierbij wordt het werkstuk met coating verhit in een oven en weer afgekoeld, waarna de hechtlaag duurzaam is aangebracht.

Bij Meulendijks beschikken we over een poedercoatinstallatie van 160 m3 waardoor ook extreem grote objecten en enorme productbatches ineens van een poedercoating kunnen worden voorzien. Qua kleurbereik is toepassing van alle mogelijke RAL-kleuren en optie. Heeft u grote batches die u wilt laten poedercoaten, dan kunnen wij zelfs een specifieke poederkleur op maat voor u samenstellen.

Qua prijs liggen de kosten voor poedercoaten in de regel op hetzelfde niveau als voor de uitvoering van conventioneel spuit- of lakwerk.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.