info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Wat is stralen of schooperen?

Als specialist in oppervlakteconservering met decennialange ervaring t.a.v. diverse procedés hieromtrent, krijgt onze firma Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf uit Helmond dikwijls de vraag wat stralen, schooperen en poedercoaten e.d. nu precies allemaal inhoudt. Stralen en schooperen wordt uitgevoerd ter realisatie van een optimale corrosiewerende beschermlaag. Allereerst worden daartoe roest, walshuiden of oude verflagen op nieuwe of te reviseren objecten van metaal, verwijderd. Dit geschiedt door middel van perslucht en een straalmedium zoals straalgrit of straalshot. De aard van het straalmedium alsmede de specifiek te selecteren straalnozzles en druk, zijn bepalend voor het straalresultaat. Stralen vormt daarmee de basis voor de kwaliteit van de hechting tijdens het proces van schooperen.

Na stralen volgt schooperen

De schoopertechniek wordt ook wel metalliseren genoemd en betreft een vervolgbehandeling van het metaaloppervlak. De aan te brengen schoopeerlaag wordt gevormd uit een legering van zink en aluminium die uiterst corrosiewerend is en bovendien ultiem goed hecht op de onderlaag, het oorspronkelijke metaal.
Tijdens het schooperen wordt zink in vloeibare vorm uit een spuitpistool geblazen, dikwijls in meerdere lagen. Deze zinklaag stolt vervolgens direct. poedercoaten.

Bij Meulendijks zijn wij in staat om te scoperen tot lengtes van

Een ultiem eindresultaat!

Volgend op het proces van stralen kent de deklaag die o.b.v. het schooperen ontstaat één nadeel, namelijk porositeit. Vandaar dat, om een optimaal corrosiewerend eindresultaat te kunnen verkrijgen, het beste een nabehandeling plaats kan vinden door middel van een verfspuitlaag of een aan te brengen poedercoating. Het is bovendien mogelijk om koudzink aan te brengen door middel van het procedé van natlakken. De porositeit van de schoopeerlaag wordt dan volstrekt opgeheven.
Stralen, schooperen en poedercoaten of natlakken vormen een ultieme combinatie. In ons bedrijf is het mogelijk om grootschalige objecten conform deze methode te behandelen. Lengtes tot 40 meter vormen voor ons geen probleem.
Meulendijks beschermt uw objecten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.