info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Kennisbank

Wat is poedercoaten?

Poedercoaten, ook wel poederlakken genoemd, is een efficiënte en duurzame manier om metalen objecten te beschermen en af te werken. Bij Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf Helmond B.V. gebruiken we deze methode om een beschermende en esthetische laag aan te brengen op diverse metalen oppervlakken, zoals stalen trappen, binnendeuren, en zelfs velgen. Het proces begint met het elektrostatisch aanbrengen van een poeder. Dit poeder wordt door een poederpistool gespoten, waardoor het een wolk vormt die negatief wordt geladen. De negatieve lading zorgt ervoor dat het poeder zich hecht aan het neutrale oppervlak van het metaal. Vervolgens wordt het object in een oven geplaatst waar de poeder smelt, vloeit en uiteindelijk uithardt tot een sterke, beschermende laag. Dit proces zorgt ervoor dat de coating meteen na afkoeling op volle sterkte is en bestand is tegen allerlei weersinvloeden en slijtage.

Bij het poedercoaten komen geen oplosmiddelen of schadelijke stoffen vrij, wat het proces milieuvriendelijk maakt. Het overtollige poeder dat tijdens het aanbrengen niet hecht, kan worden opgevangen en hergebruikt, wat verspilling minimaliseert. Hierdoor is poedercoaten niet alleen een efficiënte methode, maar ook een duurzame keuze. Bovendien biedt poedercoaten een breed scala aan afwerkingsmogelijkheden, van mat en glanzend tot structuur en metallic effecten, wat zorgt voor een hoogwaardig esthetisch resultaat.

Voordelen van poedercoaten

Waarom zou u kiezen voor poedercoaten in plaats van natlakken? Er zijn verschillende redenen waarom poedercoaten steeds populairder wordt. Ten eerste is het een sneller proces; eenmaal gecoat en uit de oven, is het object direct klaar voor gebruik. Poedercoaten is ook veel duurzamer en slijtvaster dan traditionele natlak. Dit maakt het ideaal voor zware toepassingen zoals balkonhekken, brandtrappen, dakconstructies en zelfs mesttanks. Daarnaast is poedercoaten milieuvriendelijker, omdat er geen oplosmiddelen nodig zijn en het overschot aan poeder kan worden hergebruikt. Bij Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf Helmond B.V. bieden we poedercoaten aan in elke gewenste RAL-kleur, en voor grotere hoeveelheden is het zelfs mogelijk om een unieke kleur te laten produceren. Hierdoor kunnen wij aan vrijwel elke specifieke kleurbehoefte voldoen, wat het mogelijk maakt om zowel functionele als decoratieve doelen te bereiken.

Toepassingen en innovatieve technieken

Bij Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf Helmond B.V. hebben we ons gespecialiseerd in een breed scala aan toepassingen van staal poedercoaten. Naast standaard objecten zoals velgen en hekwerken, hebben we ons ook gericht op het behandelen van zware en grote objecten. Dit omvat bijvoorbeeld opleggers, complete mesttanks en silo’s. Een uniek aspect van onze diensten is de ontwikkeling van de “poedercoat painting” techniek, ook wel art-coat genoemd. Met deze methode kunnen we kunstzinnige en op maat gemaakte ontwerpen aanbrengen op metalen oppervlakken, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor decoratie en branding.

Een ander belangrijk onderdeel van ons proces is het voorbereiden van de objecten voordat ze worden gecoat. Dit kan betekenen dat oude laklagen of corrosie moeten worden verwijderd. Afhankelijk van het materiaal en de staat van het oppervlak, kunnen we verschillende straaltechnieken toepassen, zoals RVS grittal stralen, edelcorund stralen en glasparelstralen. Door deze grondige voorbereiding zorgen we ervoor dat de poedercoating perfect hecht en de maximale bescherming biedt. Dankzij onze uitgebreide kennis en de aanzienlijke capaciteit van onze poedercoatinstallatie, zijn wij in staat om projecten van elke omvang en complexiteit aan te nemen en uit te voeren met een hoge standaard van kwaliteit en duurzaamheid.

We zetten ons in om de beste resultaten te leveren voor al uw poedercoatbehoeften. Of het nu gaat om het beschermen van industriële apparatuur of het creëren van een unieke uitstraling voor uw producten, wij hebben de expertise en de faciliteiten om aan uw verwachtingen te voldoen. Poedercoaten biedt niet alleen een sterke en duurzame afwerking, maar ook de flexibiliteit om aan uiteenlopende esthetische en functionele eisen te voldoen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.