info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Wat is glasparelstralen?

Glasparel stralen is een procedé, oftewel een techniek voor oppervlaktebehandeling. Deze methode wordt gebruikt om metaaloppervlakten te reinigen, te polijsten of om ze een gematteerd aanzien te geven. De bewerking wordt uitgevoerd met behulp van glazen pareltjes, over het algemeen met een ronde vorm. Glasparelen houdt in dat deze ‘kraaltjes’onder enorme druk op het oppervlak worden afgevuurd. Daartoe wordt een persluchtinstallatie gehanteerd.

Parelstralen kent verschillende toepassingen

Afgezien van het verwijderen van verontreiniging, wordt dit procedé ook toegepast voor andere doeleinden. Zo kan men bijvoorbeeld een aluminium oppervlak glasparelen zodat een meer matte ‘look’ ontstaat. Dit kan bijvoorbeeld ongewenste lichtweerkaatsing en daarmee het mogelijk verblinden van een persoon voorkomen.

Ook het glasparelen van RVS komt met regelmaat voor. Een dergelijke bewerking kan het RVS-oppervlak namelijk nog bestendiger tegen krassen en deukjes maken. Door het parelstralen behoudt het RVS nog langer zijn fraaie esthetische eigenschappen en doordat de hardheid van de oppervlakte wordt verhoogd.

Wat brengt glasparelstralen aan kosten met zich mee?

Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf Helmond B.V. is specialist in oppervlaktebehandeling. U kunt bij ons terecht voor verschillende behandelmethoden en met werkstukken vervaardigd uit verschillende materialen. Zowel het glasparelen van aluminiumals RVS glasparelen zijn bij ons mogelijk.

Vooraf bepalen wij in overleg met u wat het doel van de behandeling moet zijn. Al naar gelang daarvan stellen wij vast welke apparatuur en welk type glasparels daartoe het beste kunnen worden ingezet. Het doel is ook bepalend voor het aantal noodzakelijke behandelherhalingen. Een eenduidige prijsopgaaf kunnen wij dan ook alleen geven wanneer wij een beeld hebben van uw behandeldoel en van de omvang van het werkstuk.

Neem er gerust contact met ons over op!

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.