info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Uw partner voor het poedercoaten van staal

Wat is poedercoaten en waarom kiest u ervoor?

Poedercoaten van staal, zoals uitgevoerd door Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf Helmond B.V., is een industriële conserveringsmethode waarbij een lak in poedervorm elektrostatisch op een metalen voorwerp wordt aangebracht.

Dit proces begint met het pneumatisch transporteren van het poeder naar een poederpistool, dat het poeder als een wolk uitspuwt. Eenmaal in de lucht wordt de poederwolk negatief geladen, waardoor het poeder zich aan het neutrale metalen voorwerp hecht. Dit is mogelijk dankzij statische elektriciteit, die ervoor zorgt dat het poeder op het oppervlak blijft plakken totdat het in een oven wordt verhit.

Bij verhitting smelt het poeder, vloeit uit en hardt uit tot een sterke, duurzame coating. Staal poedercoaten biedt talloze voordelen, waaronder verbeterde bescherming tegen weersinvloeden, een gladde afwerking en een verhoogde duurzaamheid. Hierdoor is het ideaal voor producten zoals stalen trappen, binnendeuren en hekwerken. Bovendien is het poedercoaten van staal een efficiënt proces dat minimale afvalstoffen produceert, wat het tot een milieuvriendelijke keuze maakt.

De voordelen van staal poedercoaten

Er zijn vele voordelen aan het poedercoaten van staal, waardoor het een populaire keuze is boven traditioneel natlakken. Bij Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf Helmond B.V. zien we steeds meer klanten kiezen voor deze milieuvriendelijke en kosteneffectieve methode. Poedercoaten is niet alleen sneller dan natlakken, maar de resulterende coating is ook sterker en slijtvaster.

Dit maakt het een ideale oplossing voor zware onderdelen zoals balkonhekken, brandtrappen en dakconstructies. Een ander groot voordeel is dat poedercoaten in elke gewenste RAL-kleur mogelijk is. Voor grotere hoeveelheden kan zelfs een specifieke kleur worden geproduceerd. Dit biedt veel flexibiliteit en creativiteit, vooral met onze nieuwe techniek voor “poedercoat painting” of art-coat, die unieke en artistieke afwerkingen mogelijk maakt. Daarnaast is het proces ook kostenbesparend omdat er minder materiaalverlies is en de applicatie sneller en efficiënter verloopt.

Onze expertise in poedercoaten

Bij Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf Helmond B.V. hebben we een uitgebreide expertise in het poedercoaten van staal. Onze faciliteiten, waaronder een poedercoatinstallatie van 160 m³, behoren tot de grootste in Nederland en stellen ons in staat om allerlei objecten te behandelen, van velgen en tanks tot hekwerken en zware industriële onderdelen. Het proces begint vaak met stralen, waarbij oude laklagen en corrosie worden verwijderd. We bieden verschillende straaltechnieken aan, zoals RVS grittal stralen en glasparelstralen, om ervoor te zorgen dat het oppervlak perfect voorbereid is voor het poedercoaten. Na het staal coaten en uitharden in de oven is het staal direct klaar voor gebruik en biedt het een langdurige bescherming tegen slijtage en weersinvloeden.

Zo kunt u er zeker van zijn dat uw gecoate stalen objecten er niet alleen fantastisch uitzien, maar ook langdurig beschermd zijn. Onze jarenlange ervaring en toewijding aan kwaliteit maken ons tot een betrouwbare partner voor al uw behoeften in staal coaten. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.