info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Staalpoedercoaten

Wie op zoek is naar mogelijkheden ten aanzien van staalpoedercoaten, komt al snel uit bij Meulendijks Straal en Conserveringsbedrijf. Het poedercoaten van staal en andere metaalsoorten is namelijk iets waar wij veel kennis en ruime ervaring mee hebben.

Bij staalpoedercoaten wordt gebruik gemaakt van een elektrostatisch procedé. De poedercoating wordt opgeladen door een negatieve statische elektrische lading, doordat het werkstuk neutraal is wordt de poeder aangetrokken door het werkstuk. Door middel van perslucht sturen wij een wolk van coating af op uw object. De poedercoating deeltjes die deze wolk vormen, worden vervolgens als het ware op magnetische wijze naar uw werkstuk toe getrokken. Zo vormt zich op automatische wijze een hoogwaardige hechtlaag.

Waarom zou u kiezen voor staalpoedercoaten?

Heel eenvoudig, omdat staalpoedercoaten een zeer hoogwaardig oppervlakte conservering procedé is. Door de aantrekkingskracht die het werkstuk heeft op de deeltjes, worden zelfs de moeilijkst bereikbare hoekjes en gaatjes voorzien van een optimale poedercoatlaag. Op die manier ontstaan er nergens zwakke plekken waar corrosie ook maar een kans kan krijgen. Dat mag nog eens met recht een duurzame bescherming genoemd worden.

Het staalpoedercoaten krijgt een vervolg in het afbakken van de coatinglaag. In een grote heteluchtoven wordt de poedervormige laag eerst vloeibaar, door deze hitte hard de poeder uit en krijgt hij zijn glans en kleurbestendigheid dat nodig is om de UV-belasting door de zon te weerstaan. Na afkoeling is deze duurzaam gefixeerd aan het werkstuk en kan het direct getransporteerd worden. Zeker objecten die onder extreme omstandigheden moeten functioneren zoals landbouw gerelateerde machines en gereedschappen, worden op deze manier van een langdurige beschermlaag voorzien.

Andere objecten die wij regelmatig staalpoedercoaten zijn opslagreservoirs maar ook velgen van voertuigen. Onze projecten variëren met andere woorden sterk qua omvang. Wij draaien onze hand nergens voor om.

Advies nodig: neem contact op met Meulendijks

Maar wij kunnen ons voorstellen dat u toch nog met vragen zit ten aanzien van staalpoedercoaten. Schroom dan vooral niet om contact met ons op te nemen. Wij staan u graag en met een vrijblijvend karakter te woord. Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf Meulendijks is immers specialist op het gebied van staalpoedercoaten. U mag dan ook rekenen op onze ruime kennis en 40 jaar ervaring.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.