info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Staal poedercoaten

Staal heeft vele voordelen. Het heeft een relatief hoog draagvermogen maar zelf een relatief laag gewicht. Onder andere als bouwmateriaal heeft het in vele opzichten een duurzaam karakter. Het kan namelijk eenvoudig worden verwerkt en langdurige zijn constructieve functie vervullen. Door het poedercoaten van het staal, wordt de levensduur andermaal verlengd. Staal kan bovendien worden hergebruikt en verwerkt tot nieuwe (bouw)materialen.

Staal heeft ook nadelen. Wanneer staal in aanraking komt met zuurstof en water zullen deze elementen zich op atoomniveau met elkaar gaan verbinden. Er ontstaat dan ijzeroxide oftewel roest. Een stalen constructie wordt qua sterkte en volume negatief beïnvloed door dit proces. Staal poedercoaten biedt dan de oplossing.

Hoe gaat het poedercoaten van staal in zijn werk?

Het aanbrengen van een poedercoating vergt een bijzonder procedé. Staal poedercoaten geschiedt door gebruikmaking van een spuitpistool dat geladen poedercoatingdeeltjes bevat. Deze verfdeeltjes worden op het geaarde, stalen object gespoten en er door aangetrokken als gevolg van het elektrostatisch effect. Daardoor wordt het object tot in de kleinste hoekjes en gaatjes, vrijwel automatisch voorzien van een anti-corrosie-deklaag.

Deze deklaag hecht zich aan het object maar heeft dan nog geen robuust karakter. Daarvoor moeten de coatingdeeltjes eerst versmolten worden aan het oppervlak. Dat gebeurt door middel van een oven waarin het werkstuk en de coating worden verhit, waarna deze laatste weer zal stollen. Het poedercoaten van staal en andere materialen omvat dus een aantal opeenvolgende processtappen.

Meulendijks, ruim 40 jaar dé specialist

Ons bedrijf richt zich op vele aspecten t.a.v. oppervlaktebescherming. In de loop der tijd hebben wij ons echter meer en meer toegelegd op aluminium en staal poedercoaten. De werkstukken die wij van een duurzame beschermlaag voorzien, lopen uiteen van velgen tot hekwerk en grootschalige silo’s. Ons werk draagt bij aan de levensduur en het correct functioneren van de vele objecten die wij via onze klanten ter bewerking aangeboden krijgen.

Bent u op zoek naar een methode voor oppervlakteconservering voor uw werkstuk? Onze specialisten stellen graag een maatwerkplan voor u op.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.