info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Staal laten poedercoaten

Staal poedercoaten

Staal is een materiaal dat veelvuldig wordt toegepast in de realisatie van werkstukken die een stevig en duurzaam karakter vergen. Het is een legering waarbij met name de combinatieijzer en koolstof veel voorkomt. Maar er zijn meerdere staalsoorten. De gevoeligheid van staal voor roestvorming is een van de grootste nadelen. Gelukkig kan men een object van staal laten poedercoaten om het te beschermen tegen roest.

Wanneer staal wordt onderworpen aan een omgeving met veel vocht en zuurstof, dan treedt roestvorming op. In combinatie met zilte omgevingen, bijvoorbeeld bij maritieme toepassingen, wordt dit proces versneld. Die roestvorming veroorzaakt zowel extrinsieke (uiterlijke) als intrinsieke (inwendige) schade. Het object van staal poedercoaten voorkomt hoge reparatie- of vervangingskosten.

 

 

Staal stralen: de 1e stap

Staal corrodeert en vervuilt, dat is een onomkeerbaar proces. Het coaten van het oppervlak dient daarom altijd pas te volgen op een grondige reiniging die het staal ontdoet van reeds aanwezige corrosie, viezigheid of vettigheid. Het stralen van staal waarborgt een goed hechtingsoppervlak voor een toekomstige coating en tevens de duurzaamheid van functioneren van die coating.

Wanneer een al te ruw oppervlak niet gewenst is, kan staal schooperen ook geschieden door middel van glasparels. Die zorgen er na reiniging voor dat het oppervlak wordt verdicht. Dat maakt het extra glad en kan in sommige gevallen zelfs zorgen voor een inwendige versterking van het staal. Het glasparelen vindt dikwijls plaats in die situaties waarin het aanbrengen van een eindcoating niet wenselijk is.

Het aanbrengen van de eindlaag

In hoog-corrosieve-omgevingen is het echter verstandig om het staal te laten poedercoaten. Dit geschiedt op een unieke manier waarbij droge poedercoatingdeeltjes als gevolg van een elektrostatische lading door het werkstuk worden aangetrokken. Dit zorgt voor een extreem gelijkmatige en volledige dekking.

Na afloop wordt de coating afgebakken in een speciale oven waarin de coating vervloeit en vervolgens definitief uithardt. Een ideaal proces!

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.