info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Staal coaten

Waarom staal coaten dé industriële conserveringsmethode is

Bij Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf Helmond B.V. zijn we gespecialiseerd in het coaten van staal, waarbij we gebruik maken van de meest geavanceerde technieken om een duurzame en esthetische afwerking te garanderen. Staal poedercoaten is een van onze kernactiviteiten, waarbij we elektrostatisch poeder aanbrengen om een gesloten, organische deklaag te creëren die staal beschermt tegen corrosie en andere invloeden van buitenaf.

Elektrostatisch poedercoaten is momenteel de belangrijkste methode die we gebruiken. Het proces begint met het pneumatisch transporteren van poeder naar het spuitpistool. Hier wordt het poeder elektrisch geladen door middel van een hoogspanningsapparaat dat is verbonden met het pistool. Dit kan zowel door corona-oplading als door tribo-oplading, waarbij het poeder door wrijving in het pistool wordt opgeladen. Het geladen poeder wordt aangetrokken door het staal, blijft plakken en vormt een uniforme deklaag wanneer het object de oven ingaat. Tijdens het verwarmen vloeit het poeder uit en hecht het zich permanent aan het staal, wat zorgt voor een gladde en gelijkmatige afwerking.

 

Diverse poedercoatlakken voor optimale bescherming

Bij Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf Helmond B.V. gebruiken we verschillende soorten poedercoatlakken om ervoor te zorgen dat uw staal altijd optimaal beschermd is. De meest gebruikte poedercoatlakken zijn epoxy- en polyestercoatings. Epoxypoedercoating dient bij ons als primer vanwege de uitstekende hechting en corrosieweerstand die het biedt. Echter, omdat epoxy niet UV-bestendig is, brengen we meestal een polyesterpoedercoatlak over de epoxy aan. Polyester is wel UV-bestendig en voorkomt dat de lak dof wordt door zonlicht.

Hoewel er ook poeders zijn die een mix van epoxy en polyester bevatten, kiezen wij ervoor deze niet te gebruiken vanwege de mindere kwaliteit. Wij willen alleen de beste resultaten voor onze klanten en gebruiken daarom uitsluitend hoogwaardige materialen. Door deze aanpak kunnen we garanderen dat uw gecoate staalproducten langdurig beschermd blijven en er ook na jaren nog steeds goed uitzien.

Industriële conserveringsmethoden voor duurzaamheid

Poedercoaten, ook wel poederlakken genoemd, is een industriële conserveringsmethode die wordt gebruikt om metalen voorwerpen, zoals staal, te beschermen en te verfraaien. Bij Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf Helmond B.V. zijn we experts in deze techniek. Het proces begint met het pneumatisch transporteren van het poeder naar het pistool, waar het als een wolk wordt uitgespoten en vervolgens negatief wordt geladen. Deze geladen poederwolk wordt aangetrokken door het neutrale staal en blijft eraan kleven dankzij statische elektriciteit.

Eenmaal in de oven smelt het poeder en vloeit het uit tot een gladde laag. Na de smeltfase volgt de gelleerfase, waarbij het poeder begint uit te harden. Na uitharding is de poedercoatlaag direct op volle sterkte en biedt het een uitstekende bescherming tegen weersinvloeden en andere vormen van slijtage. Deze methode is ideaal voor het coaten van producten zoals stalen trappen, binnendeuren en andere metalen constructies die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk moeten zijn.

We zijn trots op onze expertise in het staal coaten en streven we er altijd naar om de hoogste kwaliteit en service te bieden aan onze klanten. Of u nu op zoek bent naar bescherming tegen corrosie of een mooie afwerking voor uw staalproducten, u kunt rekenen op onze kennis en ervaring in staal poedercoaten. Neem vrijblijvend contact op met ons om de mogelijkheden voor u te bespreken.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.