info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Scoperen

Schooperen is een oppervlakte bewerkingstechniek die ook wel metalliseren wordt genoemd. Dit procedé bestaat uit een behandeling die volgt op het schoon stralen van het materiaal, meestal een metaalsoort. Metallisatie wordt toegepast als beschermingslaag van metalen onderdelen zodat corrosie wordt tegengegaan. Corrosie oftewel roest geeft niet alleen een lelijk uiterlijk maar tast het object ook inwendig aan waardoor op den duur onderdelen kunnen afbreken door metaalmoeheid.

 

Scoperen betekent het aanbrengen van een laag die bestaat uit een zink- aluminium legering. Deze effectieve beschermlaag kent wel een nadeel, namelijk het poreuze karakter. Vandaar dat men hierop nog het beste een nabehandeling op kan laten uitvoeren door het aanbrengen van een verfsysteem of poedercoating.

Schooperen als eindafwerking

In sommige gevallen kan de laag die door middel van scoperen wordt aangebracht, ook dienen als eindlaag. Dat is bijvoorbeeld zo wanneer de laag een bepaalde minimale dikte heeft waardoor de zinkzouten een volledig gesloten laag aan het oppervlak creëren. Dit wordt onder andere veelvuldig toegepast in maritieme omgevingen (offshore). Het zilte water maar ook het overmatige zout in de lucht “vreten zich anders door het metalen object heen”.

 

Meulendijks in Helmond is een van de meest bedreven partijen die in staat zijn om uw objecten te metalliseren. Wij zijn uiterst veelzijdig voor wat betreft oppervlaktebehandeling en kunnen u van dienst zijn met diverse procedés. Door middel van metallisatie of andere oppervlakte bewerkingstechnieken, zorgen wij ervoor dat uw object een langdurig tweede leven gegund zal zijn.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.