info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Schooperen en poedercoaten

Schooperen van staal of een andere metaalsoort, is een verzamelnaam voor verschillende, meer specifieke methoden voor oppervlaktebewerking. Het betreft het stralen van het materiaal met behulp van schuurmaterialen die qua hoedanigheid sterk uiteen kunnen lopen. Denk daarbij aan zand, straalgrit maar ook aan glasparels. Ieder medium heeft een ander effect op de oppervlakte.

Het schooperen van staal met behulp van staalgrit heeft bijvoorbeeld een reinigende werking en zorgt ervoor dat het oppervlak verruwt. Daardoor zal een eindcoating, bijvoorbeeld ter voorkoming van corrosie, veel beter hechten aan het stalen werkstuk.

Toepassingsmogelijkheden van stralen / schooperen

Stralen / schooperen door middel van zand of ander relatief ‘scherp’ materiaal, zorgt voor grondige reiniging doordat het medium onder grote druk op het werkstuk wordt ‘gespoten’. Daardoor tast het echter ook de oppervlakte van het metalen werkstuk aan wat niet altijd wenselijk is. Dit kan worden opgelost door het staal vervolgens te schooperen met behulp van glasparels. Die maken het oppervlak dan minder ruw en zorgen bovendien voor versterking van de staalhuid.

Verschillende specifieke vormen van oppervlaktebewerking vormen samen de ‘oppervlakte behandel familie’ die met stralen en schooperen wordt aangeduid. De verschillende methoden kunnen dus echter complementair aan elkaar zijn.

Meulendijk conserveert uw werkstuk perfect

Schooperen kan dus op verschillende manieren en met verschillende materialen plaatsvinden. De kosten die hiermee gepaard gaan zijn afhankelijk van het te hanteren medium, het aantal behandelingen en vanzelfsprekend van de omvang van uw werkstuk.

Bij Meulendijks vormt het schooperwerk slechts een onderdeel van ons totale dienstverleningsgamma. Bij ons kunt u ook terecht voor een totaaloplossing op het gebied van oppervlakteconservering van welke metaalsoort dan ook. Ook op het gebied van natlakken en poedercoaten beschikken wij over vergaande proceskennis. Het einddoel is echter altijd hetzelfde: een perfect beschermd werkstuk!

Neem contact met ons op wanneer u meer informatie wilt ten aanzien van schooperen of andere oppervlaktebewerkingsmethoden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.