info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Resicoat

Heeft u al eens van Resicoat gehoord? Dat betreft een kunststof gebaseerde coating. Deze is gebaseerd op een zogenaamde epoxyhars. Een epoxy is een polymeer dat mechanisch uiterst bestendig is (qua druk- en treksterkte), dat in vaste vorm bestand is tegen de meeste agressieve chemische stoffen en bovendien een uitstekend hechtingsvermogen heeft.

Het geweldige van deze epoxy gebaseerde coating welke door Akzonobel is ontwikkeld, is daardoor dat die slijtvast is en bovendien oplosmiddelvrij. Gecoate objecten kunnen daarom optimaal worden gebruikt in combinatie met bijvoorbeeld drinkwatertoepassingen.

U raadt het al, een belangrijke toepassing van Resicoat betreft dan ook allerlei leidingonderdelen en typen gietstukken. Denk daarbij maar eens aan afsluitmechanismen en onderdelen om buiskoppelingen mee te kunnen realiseren.

Wat biedt Resicoat?

Resicoat is toepasbaar in een zeer brede variatie van kleuren. Het wordt aangebracht in een laag van gemiddeld iets minder dan 500 μm dikte. Deze coating biedt allereerst een optimale bescherming tegen corrosie en is bovendien uiterst slijtvast. Daarnaast zorgt de coating ook nog voor isolatie van de leiding. Dat is handig wanneer de temperatuur van de te transporteren vloeistof moet worden bewaakt.

De belangrijkste eigenschap is echter misschien wel dat Resicoat Kiwa gecertificeerd is. Kiwa staat voor Keurings Instituut voor Waterleiding Artikelen. Kiwa toetst onder andere producten aan richtlijnen en bewaakt de veiligheid. Men doet dit onder meer voor producten die een functie hebben in drinkwatervoorzieningen omdat die aanzienlijke veiligheidsrisico’s met zich meedragen.

Toepassing van Resicoat zorgt ervoor dat uw water gerelateerde product van een veilige beschermlaag wordt voorzien. Daardoor zal het product langer optimaal functioneren.

Plascoat®

Een ultieme resistentie, dat is Plascoat®. Tevens een flexibele, sterke en enorm duurzame thermoplastische poedercoating voor diverse buitentoepassingen. Deze Plascoat® poedercoating is geschikt voor verschillende toepassingen op (verzinkt) staal en aluminium.
Ook is Plascoat® bestand tegen alle weersomstandigheden en heeft een ongekend lange levensduur.

 

Voordelen Plascoat®

  • Zonder primer in één laag aan te brengen
  • Chemische resistentie
  • Uitstekende corrosiebescherming
  • UV- en weersbestendig
  • Slijt-, kras- en stootvast
  • Bisfenol A vrij

Abcite®

Een ultieme bescherming tegen corrosie, Abcite®. Uitermate geschikt voor agressieve omstandigheden, voornamelijk in de waterindustrie. Bescherming tegen corrosie, abrasie en chemicaliën is daar een vereiste voor iedere installatie. Abcite®, de thermoplastische poedercoating is dé oplossing voor installaties die hardnekkig worden blootgesteld aan bijvoorbeeld water, chemicaliën en UV straling. Bij Abcite® is het maar één laag nodig en kan zonder primer worden aangebracht.

 

Voordelen Abcite®

  • Goede chemische resistentie
  • Één laag nodig, zonder primer
  • Uitstekende UV- en weersbestendigheid
  • Uitstekende corrosiewering (volgens ISO 12944-6)

Resicoat bij Meulendijks

Bij Meulendijks Straal en Conserveringsbedrijf brengen we deze coating aan door middel van de voor ons gangbare techniek van poederspuiten. Hierbij wordt de coating op poederbasis elektrostatisch geladen waardoor deze automatisch aan het te coaten object zal blijven hechten. Vervolgens wordt het object, bijvoorbeeld een buis of buisdeel, afgebakken waardoor de coating duurzaam aan het oppervlak wordt gehecht.

Het grote voordeel van elektrostatische aanbrenging is dat zelfs de kleinste en ook de moeilijkst bereikbare hoekjes en gaatjes allemaal worden voorzien van Resicoat. De elektrostatische aantrekkingskracht van het poeder is immers overal op het object even sterk. Op die manier wordt iedere vorm van corrosie of verontreiniging op het object tegengegaan en ontstaat een volledige dekking.

Heeft u vragen inzake de toepassing van Resicoat op een van uw producten, neem dan direct contact met ons op. Meulendijks is een betrouwbare partner op het gebied van alle denkbare poedercoatingtechnieken.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.