Resicoat

Heeft u al eens van Resicoat gehoord? Dat betreft een kunststof gebaseerde coating. Deze is gebaseerd op een zogenaamde epoxyhars. Een epoxy is een polymeer dat mechanisch uiterst bestendig is (qua druk- en treksterkte), dat in vaste vorm bestand is tegen de meeste agressieve chemische stoffen en bovendien een uitstekend hechtingsvermogen heeft.

Het geweldige van deze epoxy gebaseerde coating welke door Akzonobel is ontwikkeld, is daardoor dat die slijtvast is en bovendien oplosmiddelvrij. Gecoate objecten kunnen daarom optimaal worden gebruikt in combinatie met bijvoorbeeld drinkwatertoepassingen.

U raadt het al, een belangrijke toepassing van Resicoat betreft dan ook allerlei leidingonderdelen en typen gietstukken. Denk daarbij maar eens aan afsluitmechanismen en onderdelen om buiskoppelingen mee te kunnen realiseren.

Wat biedt Resicoat?

Resicoat is toepasbaar in een zeer brede variatie van kleuren. Het wordt aangebracht in een laag van gemiddeld iets minder dan 500 μm dikte. Deze coating biedt allereerst een optimale bescherming tegen corrosie en is bovendien uiterst slijtvast. Daarnaast zorgt de coating ook nog voor isolatie van de leiding. Dat is handig wanneer de temperatuur van de te transporteren vloeistof moet worden bewaakt.

De belangrijkste eigenschap is echter misschien wel dat Resicoat Kiwa gecertificeerd is. Kiwa staat voor Keurings Instituut voor Waterleiding Artikelen. Kiwa toetst onder andere producten aan richtlijnen en bewaakt de veiligheid. Men doet dit onder meer voor producten die een functie hebben in drinkwatervoorzieningen omdat die aanzienlijke veiligheidsrisico’s met zich meedragen.

Toepassing van Resicoat zorgt ervoor dat uw water gerelateerde product van een veilige beschermlaag wordt voorzien. Daardoor zal het product langer optimaal functioneren.

Resicoat bij Meulendijks

Bij Meulendijks Straal en Conserveringsbedrijf brengen we deze coating aan door middel van de voor ons gangbare techniek van poederspuiten. Hierbij wordt de coating op poederbasis elektrostatisch geladen waardoor deze automatisch aan het te coaten object zal blijven hechten. Vervolgens wordt het object, bijvoorbeeld een buis of buisdeel, afgebakken waardoor de coating duurzaam aan het oppervlak wordt gehecht.

Het grote voordeel van elektrostatische aanbrenging is dat zelfs de kleinste en ook de moeilijkst bereikbare hoekjes en gaatjes allemaal worden voorzien van Resicoat. De elektrostatische aantrekkingskracht van het poeder is immers overal op het object even sterk. Op die manier wordt iedere vorm van corrosie of verontreiniging op het object tegengegaan en ontstaat een volledige dekking.

Heeft u vragen inzake de toepassing van Resicoat op een van uw producten, neem dan direct contact met ons op. Meulendijks is een betrouwbare partner op het gebied van alle denkbare poedercoatingtechnieken.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.