info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Staal met een oorlogsverhaal

Project details

Over dit project

Sommige delen die we mogen behandelen zijn te mooi om niet te delen zoals deze Bailey bruggen die we hebben mogen behandelen in juni 2021.

Mijn vader Frits heeft altijd tegen me gezegd dat het staal van vroeger bij lange na niet zo hard roest als het staal van nu en dat het daardoor veel langer meegaat. En dat blijkt! Deze Bailey bruggen zijn gemaakt in 1943 & 1944, dit jaartal staat in het profiel gewalst (zie foto’s) en ik kan me niet voorstellen dat staal van nu 78 jaar zou kunnen overleven zonder coating zoals deze bruggen gedaan hebben. We zijn heel trots dat we een stukje geschiedenis waaraan wij onze vrijheid te danken hebben mochten behandelen zodat dit er weer jaren tegenaan kan!

We hebben deze bruggen mogen behandelen voor onze oudste klant GS Staalwerken. Deze bruggen zijn opnieuw samengesteld door middel van verzinkte beugels. De bruggen zijn gestraald en 2 laags gepoedercoat.

Deze Bailey bruggen zijn oorspronkelijk ontworpen en gemaakt in de oorlog 1940-1941 en waren ervoor bedoeld om makkelijk en snel ergens een oversteek te maken als er een brug was opgeblazen of als de brug die er lag niet sterk genoeg was om bijvoorbeeld een tank te dragen. Deze bruggen konden zelfs zonder kraan in elkaar gezet worden en ze zijn op allerlei manieren samen te stellen. Deze bruggen speelde een grote rol in de film A bridge too far.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.