info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Poedercoaten van aluminium

Aluminium poedercoaten

We kennen natuurlijk allemaal de voordelen van de toepassing van aluminium. Dit materiaal is licht en sterk waardoor er objecten mee gerealiseerd kunnen worden die ondanks een relatief laag gewicht, toch zeer solide zijn. Met name de transportsector profiteert daarvan. Door te poedercoaten wordt aluminium nog duurzamer.

Aluminium is niet ijzer of staal bevattend waardoor het niet kan gaan roesten. Dat betekent echter niet dat er totaal geen corrosie voor kan komen wanneer men aluminium toepast. Aantasting treedt namelijk op wanneer vuil, vocht, chemicaliën en zuurstof gezamenlijk op het aluminium inwerken. De mate van bestendigheid is ook afhankelijk van de exacte legeringssamenstelling van het materiaal. Aluminium poedercoaten waarborgt echter voor 100% de bescherming.

Poedercoaten van aluminium voor buitengebruik

Goed nieuws want aluminium vormt vanzelf een beschermende oxidelaag die het materiaal beschermt tegen indringing. Dat waarborgt de levensduur in iedere situatie. Maar waarom zou u die natuurlijke lange levensduur niet nog meer willen verlengen? Zeker wanneer objecten in een uitdooromgeving onder veelvuldige invloed staan van de elementen. Door aluminium te laten poedercoaten zorgt u daarvoor. En Meulendijks regelt het voor u.

Wij beschikken over alle faciliteiten om al uw aluminium objecten te voorzien van een maximale beschermlaag. Na de uitvoering van de noodzakelijke voorbehandeling waaronder het ontvetten van uw werkstuk, zal een van onze vakmensen poederlak d.m.v. een elektrostatische spuit op het object spuiten. Aangezien wij zorgen voor aarding van het werkstuk, zal het poeder als vanzelf aantrekken waarbij de laag zich automatisch optimaal verspreidt. Pas in onze speciale oven zal het poeder worden gesmolten waarna het duurzaam ‘verkleeft’ met het oppervlak. De ultieme beschermlaag wordt gevormd na afkoeling. Dat is hoe het poedercoaten van aluminium en andere materialen in zijn werk gaat.

Uiteenlopende mogelijkheden

Wij kunnen aluminium objecten poedercoaten van uiteenlopende vorm en omvang. De beperking wordt hierbij gevormd door de omvang van de moffeloven waarin het object wordt afgebakken. Wist u echter dat wij bij Meulendijks over een van de grootste oveninstallaties beschikken van Nederland?

De mogelijkheden lopen uiteen van het poedercoaten van aluminium velgen en profielen tot grootschalige, meterslange tanks en silo’s. Voor ieder object stellen onze vaklieden een bewerkingsmethode op maat samen. Dit is afhankelijk van o.a. het materiaal, de vorm en natuurlijk de context waarin het aluminium object gebruikt zal worden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.