info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Poedercoaten liften

Poedercoaten van liften en onderdelen van liftschachten

Het systeem van een lift die zich beweegt in een liftschacht ondergaat in de praktijk een behoorlijke mate van gebruiksbelasting. Er is sprake van metalen onderdelen die een frequente beweging ondergaan. Daarnaast is er de veelvuldige fysieke bediening door personen die er gebruik van maken. De techniek van poedercoaten kan hier een positieve rol bij spelen en bij Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf in Helmond leggen we graag uit waarom.

De gebruiker van een gebouw waar liften in functioneren vertrouwt meestal op de diensten van een andere partij voor onderhoud. Dat is echter kostbaar en liftschachten zijn bovendien dikwijls moeilijk bereikbaar voor herstel. Door de systeemonderdelen te voorzien van een poedercoating worden ze langdurig beschermd tegen corrosie en beschadiging.

Poedercoating toepassen op lift en liftschachtonderdelen

Poedercoaten is een zeer duurzame manier van oppervlakteconservering. De kwaliteit van de beschermingslaag, te realiseren in vrijwel iedere gewenste RAL-kleur, is langdurig zeer goed. Ondanks dat metalen onderdelen van liften en liftschachten functioneren onder extreme en soms ook nog eens vochtige omstandigheden, weet men daarom zeker dat ze lange tijd feilloos zullen kunnen functioneren. Op de afbeelding is een van de liftschachten te zien die wij gepoedercoat hebben voor de Noord – Zuidlijn.

De omvang van (onderdelen) van liftsystemen vormt voor Meulendijks geen probleem ten aanzien van het poedercoaten ervan. Er is namelijk de beschikking over een van de grootste poedercoatinstallaties van Nederland. Het voordeel daarvan is dat men als producent van liften en liftschachtonderdelen niet per se productiematige aanpassingen hoeft door te voeren. Ook grote objecten zoals complete liftkamers, deuren en lange profielen kunnen door ons in 1 stuk worden bewerkt.

Advies ten aanzien van oppervlakteconservering

Wilt u een stap verder gaan en heeft u de behoefte aan een partij die meedenkt ten aanzien van de oppervlakteconservering van lift- en liftschachttechniek in combinatie met poedercoating? Onze experts adviseren u graag. Wellicht kunt u uw ontwerpen en engineering daarop zelfs aanpassen zodat corrosie en slijtage van welke onderdelen van uw lift dan ook, in de toekomst nog minder kans krijgen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.