info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Poedercoaten in Roermond

Vanuit Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf zijn wij al vanaf de vroege jaren 80 van de vorige eeuw bedreven in het uitvoeren van allerlei conserveringsmethoden. Als familiebedrijf doen we dat met hart en ziel. Ons klantenbestand ten aanzien van conserveringsmethodes zoals poedercoaten, is in de loop der tijd sterk gegroeid. Wij poedercoaten ook voor klanten die van over de provinciegrenzen komen, bijvoorbeeld in Roermond.

Poedercoaten voor cliënten in Roermond

Het procedé van poedercoaten kan niet op locatie bij u in Roermond worden uitgevoerd maar de materialen kunnen wel bij u worden opgehaald en afgeleverd. Er is namelijk een oven voor nodig. Ons bedrijf beschikt over een van de grootste ovens die er in Nederland zijn. Met een inhoud van 160 m3 kunnen wij ook werkstukken van een aanzienlijke omvang poederlakken.

U hoeft zich niet af te vragen hoe uw te poedercoaten object van Roermond naar onze werkplaats komt. Wij beschikken zelf over transportfaciliteiten. In geval van speciale transporten schakelen wij gespecialiseerde partijen in die uw object in Roermond komen ophalen om het vervolgens door ons te laten poederlakken.

Hoe Poedercoaten: een industrieel procedé

Tijdens het poedercoaten van het werkstuk van uw onderneming in Roermond, wordt het pigmentpoeder in onze container gefluïdiseerd. Een zogenaamde corona zorgt voor pneumatische aanzuiging ervan richting het pistool. De poederlak krijgt daardoor een negatieve statische lading. Het te coaten object kent een neutrale lading waardoor het poeder erdoor wordt aangetrokken. Dit zorgt ervoor dat de deklaag mooi egaal is en dat zelfs de moeilijks bereikbare plekken worden bedekt. Dat is ideaal tegen corrosie.

De deklaag die tijdens het poedercoaten op het werkstuk van uw firma in Roermond terecht is gekomen, wordt via een oven-procedé verder verwerkt. De laag smelt, gaat gelleren en bij een temperatuur van 160 tot 200 graden uitharden.

Bent u in Roermond op zoek naar mogelijkheden om uw werkstuk te laten poedercoaten, denk dan aan de firma Meulendijks in Helmond.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.