info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Poedercoaten in Oss

Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf is een familiebedrijf en houdt zich al sinds 1980 bezig met allerlei conserveringsmethoden, waaronder poedercoaten. Wij doen dat voor veel bedrijven in Noord-Brabant waaronder voor diverse cliënten in de regio Oss.

Hoe werkt poedercoaten?

Poedercoaten is een industriële conserveringsmethode die uitermate geschikt en prijsgunstig kan zijn voor u in Oss. Het poeder wordt in een container gefluïdiseerd en door een corona pneumatisch aangezogen naar het pistool. De poederwolk wordt door het corona-principe negatief geladen. Doordat het te poederlakken object negatief geladen is, wordt het poeder erdoor aangetrokken en ontstaat als vanzelf een deklaag.

Vervolgens gaat het object inclusief poederlaag onze oven in. Hier vindt verwarming plaats waarbij het poeder bij 140 graden begint te smelten. Vervolgens begint de coating te geleren en bij een temperatuur van 160 tot 200 graden, afhankelijk van het type poeder, uit te harden. Op deze manier worden moeilijk bereikbare plekken alsnog bedenkt met een mooie laag poedercoating.

De keuze voor het al dan niet toepassen van poedercoaten maken we samen met u op locatie in Oss. Dit is mede afhankelijk van uw kwaliteitseisen en de hittebestendigheid van uw werkstuk of materiaal. We beschikken echter ook over andere conserveringstechnieken.

Hoe Meulendijks werkstukken kan poedercoaten voor cliënten in Oss

Onze firma is gevestigd in Helmond waar wij ook beschikken over onze poedercoatinstallatie die met 160 m3 aanzienlijke afmetingen kent en een van de grootste van Nederland is. Hiermee kunnen wij relatief grote werkstukken poedercoaten, ook wanneer uw onderneming in Oss is gevestigd. Wij brengen de materialen gewoon bij u langs.

Vanuit Meulendijks beschikken we namelijk over de logistieke middelen om omvangrijke werkstukken van en naar onze werkplaats te kunnen transporteren. Voor speciaal transport maken wij gebruik van specialisten in ons netwerk. Bent u gevestigd in Oss maar heeft u de wens om uw object door ons te laten poedercoaten in Helmond? Dan is dat dus geen enkel probleem.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.