info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Staal laten poedercoaten

Oppervlaktebehandeling van hekwerk: van stralen tot poedercoaten

Vanwege het stevige karakter van het materiaal, wordt hekwerk veelal vervaardig uit metaal. Daardoor kan een ondoordringbare en onverwoestbare barrière worden gevormd. Het nadeel van staal en veel andere metalen is echter de corrosiegevoeligheid. Daardoor wordt het materiaal zowel in- als extrinsiek aangetast en gaat het minder lang mee. Een goede optie is daarom om het hekwerk te laten poedercoaten.

Een poedercoating kan met groot gemak op ieder stalen object worden aangebracht. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de elektrostatische eigenschappen van zowel de coatingdeeltjes als het metaal. Daardoor wordt de beschermlaag als vanzelf door het object aangetrokken, hetgeen gelijkmatigheid en volledigheid van de dekking waarborgt. Bij Meulendijks in Helmond kunt u terecht voor het in grote oplages stralen en poedercoaten van al uw hekwerk.

De functie van hekwerk stralen

Of er nu sprake is van reeds gebruikt of volstrekt nieuw hekwerk, de eerste stap bestaat altijd uit het hekwerk stralen en daarna kan men het pas coaten. Dat stralen, ook wel schooperen genoemd, heeft diverse functies:

Bij aanwezigheid van een bestaande laklaag wordt deze verwijderd;
Het hek wordt van vet- en vuilaanslag ontdaan;
Het substraatoppervlak wordt opgeruwd hetgeen zorgt voor een betere hechting.

Hierna kan men het hek poedercoaten. Dat is een semiautomatisch proces. De behandelaar spuit daarbij de coating door middel van een speciaal spuitpistool richting alle hoeken en gaten van het werkstuk. Daarbij verspreidt de coating zich automatisch en egaal tot in alle kieren en naden.

Vraag gerust een prijsopgave op

Bent u benieuwd naar de kosten die wij berekenen voor het poedercoaten van hekwerk? Een en ander is afhankelijk van de aard van het hekwerk, de omvang, het totale oppervlak en vanzelfsprekend van de aantallen die u in bewerking wilt laten nemen. Ook de geavanceerdheid van de toe te passen poedercoating speelt een rol. In principe is toepassing van iedere denkbare RAL-kleur mogelijk, waardoor de kleur van uw hekwerk perfect kan worden afgestemd op het aanzien van de rest van uw gebouw.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.