info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Natlakken van staal, aluminium en andere vormen van metaal

Dé natlak specialist uit omgeving Helmond

Wij krijgen van derden nogal eens de vraag: “wat is natlakken?”. En “wat is het verschil tussen natlakken vs poedercoaten”. Als specialist in oppervlaktebehandeling geeft Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf Helmond B.V. graag antwoord op dergelijke vragen.

Natlakken kan gezien worden als een procedé waarbij vloeibare lak wordt gebruikt. Het is eigenlijk de conventionele uitvoering van een verfproces. Bij ons wordt deze lak echter niet in vloeibare vorm aangebracht met een roller of kwast, maar met gebruikmaking van een spuitinstallatie. Dat klinkt heel eenvoudig maar het natlakken van welke soort metaal dan ook, of het nu gaat om aluminium of staal, vergt veel kennis van materiaal en chemie. En Meulendijks beschikt over die kennis.

Natlakken of poedercoaten?

Het maakt nogal een verschil of men kiest voor natlakken of voor poedercoaten. In dat laatste geval wordt de verflaag namelijk op een heel andere wijze aangebracht. Bij natlakken wordt verf gebruikt met zeer flexibele eigenschappen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om de natlak in nagenoeg elke kleur aan te brengen. Spuitwerk met een industrieel karakter is wel een stuk minder sterk dan wanneer andere coatingtechnieken zoals poedercoaten worden gehanteerd. Bij de keuze tussen natlakken of poedercoaten speelt dus de belasting van het oppervlak en de mate waarin men duurzame bescherming wil bewerkstelligen, een grote rol.

Wat een van de grote voordelen van natlakken is, is dat men hierbij een erg glad en egaal resultaat kan bereiken. Bovendien is de mate waarin een decoratieve coating kan worden aangebracht bij natlakken groter.

Natlakken vs poedercoaten: Meulendijks adviseert u graag

Het gaat te ver om alle voor- en nadelen die bepalen of u kiest voor natlakken of poedercoaten van uw werkstuk hier op te sommen. In plaats daarvan nodigen wij van Meulendijks u uit om contact met ons op te nemen. Wij adviseren u graag ten aanzien van het natlakken vs poedercoaten van uw werkstuk. Neem gerust contact op!

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.