info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Metallisatie

Vakbekwaam in metallisatie

Synoniem voor metalliseren is ‘schooperen’, maar het wordt ook wel met thermisch spuiten en verzinken aangeduid. Deze vorm van oppervlaktebehandeling volgt dikwijls op het stralen van metalen. Het doel van het aanbrengen van de laag uit een zink- aluminium legering waarmee het werkstuk wordt bedekt, is het tegengaan van roestvorming. Men noemt dit ook wel een zogenaamde katotische vorm van bescherming.

Bij katotische metallisatie is sprake van een opofferingsanode. Dat betekent dat de aangebrachte zink- aluminium legering zichzelf opoffert ter bescherming van het te conserveren metaalobject. Vandaar dat deze toepassing onder andere veel gebruikt wordt in de offshore-industrie waar men kampt met hoog-corrosieve omstandigheden. Dit werkt levensduur verlengend.

Hoe gaat metalliseren in zijn werk?

Bij metallisatie wordt gebruik gemaakt van zinkdraad of zinkpoeder dat in een speciaal apparaat wordt verwarmd tot ver boven de 2000 graden Celsius. Hierdoor ontstaat een laag-viskeuze vloeistof die vervolgens door ons met behulp van een persluchtinstallatie op het werkstuk wordt gespoten.

Het te bewerken stalen object is vooraf door ons gestraald, waardoor een goede hechtstructuur is gevormd voor de legering. Deze metallische deklagen vormen anderzijds dikwijls ook zelf een goede basis voor het aanbrengen van een organische deklaag zoals een natlak of poedercoating. Metallisatie verbeter de temperatuurbestandheid en hardheid van het beschermend coatingsysteem.

Onze maximale afmetingen

Meulendijks beschikt anno 2022 onder andere over een grootschalige procesopstelling, geschikt voor het metalliseren van objecten met lengtes tot wel 40 meter. In de breedte zijn de maximale afmetingen 8 meter en in de hoogte 6. Wij kunnen objectgewichten tot 33 ton in ons proces verwerken.

Oppervlakteconservering is maatwerk. Ieder object is uniek en de omstandigheden waarin het object dient te functioneren, bijvoorbeeld in een zilte omgeving, spelen een essentiële rol bij de bepaling van de best geëigende oppervlaktetechniek. Of en in welke vorm metallisatie bescherming kan bieden in uw specifieke geval, dat bespreken wij graag nader met u.

Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen altijd eerst contact met u op om uw project door te bespreken.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.