info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Metaal stralen

Een ander woord voor stralen is zandstralen, veel mensen noemen het zandstralen echter is zandstralen sinds 1957 in Nederland verboden omdat er schadelijke stoffen vrijkomen en dit veroorzaakt longziekten.

 

Stralen geschiedt door middel van perslucht en een speciaal straalmedium. Dat kan bijvoorbeeld kantig straalgrit zijn maar ook straalshot, wat een rond karakter heeft. Dit wordt toegepast voor een groot aantal doeleinden zoals het verwijderen van roestlagen, walshuid of verfresten. Diverse typen oppervlakten kunnen via dit procedé bewerkt worden. Een van de meest conventionele bewerkingen betreft het stralen van metalen als voorbehandeling voor poedercoaten of natlakken.

 

Straal- en conserveringsbedrijf Meulendijks uit Helmond is een van de meest gerenommeerde partijen uit de regio Oost-Brabant en tot ver daarbuiten op het gebied van metaal stralen en metaal coaten. Wij beschikken over omvangrijke procesopstellingen waardoor wij ook zeer grootschalige werkstukken kunnen behandelen.

Metaal poedercoaten

Het stralen van metaal gaat dikwijls vooraf aan metaal poedercoaten. Door het metalen object eerst te stralen en zo het oppervlak te reinigen en op te ruwen, ontstaat een ideale basis voor het aanbrengen van een beschermende afwerklaag. Ook metaal coaten kunt u met een gerust hart aan Meulendijks over laten. Op die manier worden uw objecten, variërend van velgen tot gereedschappen en landbouwapparatuur, optimaal en langdurig beschermd tegen invloeden van buitenaf. Een goede beschermingslaag d.m.v. poedercoaten verlengt de levensduur van het object van metaal en vermindert de onderhoudskosten.

Neem contact op met Meulendijks

Meulendijks beschikt onder meer over een grootschalige cabine om grote werkstukken van metaal te kunnen poedercoaten. Dit coatingprocedé zorgt ervoor dat werkelijk waar ieder hoekje en gaatje van het werkstuk, hoe moeilijk bereikbaar ook, van een coatinglaag wordt voorzien. Wilt u meer weten over al onze werkwijzen? Neem dan contact met ons op.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.