info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Informatie over glasparelstralen

Glasparelsprayen: de inns & outs

Als specialist met meer dan 4 decennia ervaring op het gebied van oppervlakteconservering, leggen we u bij Meulendijks uit Helmond graag uit wat parelstralen precies is; Wat de voordelen er van zijn en hoe het proces wordt uitgevoerd.

Het stralen met glasparels wordt voornamelijk uitgevoerd op Non Ferro metalen waaronder RVS. Het betreft materialen waarin geen ijzer aanwezig is of waarin ijzer niet het grootste bestandsdeel is. In veel gevallen worden dit soort metalen toegepast ter realisatie van constructies met een laag gewicht en ten behoeve van hun (elektrisch) geleidende eigenschappen. Bovendien worden bijvoorbeeld RVS en aluminium veel toegepast in geautomatiseerde processen binnen de voedingsindustrie. Door het materiaal te glasparelen ontstaat een zogenaamde lage RA-waarde hetgeen betekent dat de pieken en dalen van afwijkingen in het metaaloppervlak, beperkt zijn. Vuil en bacteriën kunnen zich daar niet eenvoudig aan hechten.

Hoe werkt glasparelstralen?

Anders dan bijvoorbeeld in geval van stralen door middel van gebroken glaskorrels, hetgeen het oppervlakte opruwt, zorgt glasparelen juist voor verdichting van het oppervlak. De parels zijn rond en worden in een uitgekiend procedé gelijkmatig op het RVS of aluminium afgevuurd om dit te glasparelen. Zo ontstaat een extreem glad oppervlak dat een zelfreinigende functie heeft doordat vervuiling er vanaf valt en er niet aan kan hechten. Glasparelstralen verlaagt zo de kosten ten aanzien van reiniging van oppervlakten en waarborgt bovendien dat het gebruik van extreme chemicaliën ter reiniging niet langer nodig is.

Alles in huis voor de beste kwaliteit

Parelstralen van RVS en aluminium glasparelen vormen in ons totale dienstengamma een onderdeel van stralen als oppervlaktebewerkingsprocedé als geheel. Niet zelden wordt dit gecombineerd met andere oppervlakteconserveringsmethoden zoals poedercoaten of natlakken. Wij zijn in staat om zowel handmatig als automatisch te glasparelen. Onze vakmensen beoordelen per object welke methode het meest geëigend is. In geval van RVS is glasparelstralen dikwijls een eindbewerking vanwege de intrinsieke eigenschappen van het materiaal en omdat de toepassing van een coating in omstandigheden waarin hoge voedingshygiënische eisen worden gesteld, niet wenselijk is.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.