info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Hekwerk laten poedercoaten

Hekwerk kent vele toepassingen en verschijningsvormen. Het kan ertoe dienen om mensen of dieren binnen een bepaald domein te houden of juist erbuiten. Dikwijls vervult het bovendien een beschermende functie en voorkomt het valgevaar op grotere hoogte. In de meeste gevallen wordt hekwerk vervaardigd van metaal en in dat geval kunt u ervoor kiezen om het te poedercoaten.

Een coating op hekwerk vervult diverse functies. Het beschermt het metaal tegen corrosie en geeft het bovendien een fraaie esthetische look. Door een hek te poedercoaten wordt het voorzien van een laag die prettig aanvoelt op de handhuid, bijvoorbeeld in geval van trapleuningen. De hekken blijven minder lang nat, zijn minder glibberig en voelen minder koud aan.

Stralen en poedercoaten van hekwerk

Fraai vormgegeven hekwerk kent oneindig veel hoekjes, gaatjes en verbindingen. Het is erg arbeidsintensief om handmatig te waarborgen dat de volledige buitenkant van het oppervlak is bedekt. Om nog maar niet te spreken van het beschermen van de holle binnenzijde. Door hekwerk te stralen en te coaten middels een poedercoatingprocedé, wordt een optimaal resultaat echter heel eenvoudig realiseerbaar.

Het hekwerk stralen is allereerst van belang om een optimale hechtlaag te realiseren voor de later aan te brengen coating. Zeker wanneer reeds gebruikt hekwerk opnieuw wordt geconserveerd, is dit een essentiële stap. Vervolgens kunnen wij het hek poedercoaten door het een tegengestelde lading te geven t.o.v. poedercoatingdeeltjes. Daardoor wordt de coating automatisch aangetrokken door het metalen object en komt de poedercoating ook in de kleinste hoekjes en gaatjes en zelfs aan de binnenkant terecht.

Perfect en duurzaam eindresultaat

Het zandstralen van hekwerk geschiedt door middel van perslucht en een straalmedium zoals straalgrit dat hard op het oppervlakte botst en het als het ware schuurt. De poedercoating zal dan beter hechten aan het oppervlak nadat deze in een speciale oven is afgebakken en gestold.

Het is voor ons bedrijf eenvoudig om grote oplages hekwerk te verwerken en van iedere gewenste kleur te voorzien. Vanzelfsprekend heeft het aanbieden van grotere aantallen gunstig effect op de kosten voor het zandstralen en poedercoaten van het hekwerk als gevolg van schaalvoordelen in de processing.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.