info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Gietvloer coating

Gietvloeren worden als extra afwerklagen aangebracht op de oorspronkelijke, onderliggende, dragende vloer, De gietvloer wordt egaal gegoten waarna automatische uitharding plaatsvindt.

Deze vloeren hebben als voordeel dat ze eenvoudig onderhouden kunnen worden. Er zijn geen naden en dergelijke waartussen vuil vast kan komen te zitten. Bovendien zijn deze vloeren egaal en niet poreus.

Wanneer de prijs van een gietvloer u te hoog is, overweeg dan eens om een gietvloer coating te laten aanbrengen door Meulendijks. Wij adviseren u graag, neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat is een gietvloer coating?

Een coating voor een gietvloer is een dunne kunststoflaag die meestal maar enkele millimeters dik is. Deze coatings worden toegepast om reeds bestaande gietvloeren opnieuw van een frisse kleur te voorzien of om oneffenheden die in de loop der tijd zijn ontstaan, te repareren. U hoeft dus niet helemaal opnieuw een nieuwe, kostbare gietvloer te laten aanbrengen wanneer u kiest voor toepassing van een gietvloer coating.

Dergelijke coatings kunnen ook worden toegepast in combinatie met andere typen vloeren. Op die manier krijgt een conventionele, dragende vloer die naden bevat, toch het uiterlijk van een naadloze gietvloer.

Waar toepassen?

Dergelijke vloeren kennen een zeer groot aantal toepassingsmogelijkheden. Dit varieert van particuliere tot fabrieksomgevingen. Ook is het mogelijk om gietvloer coatings toe te passen in natte ruimten zoals badkamers of kleedlokalen. In combinatie met bijpassende, harsgebaseerde wandafwerking ontstaat dan een uniforme uitstraling die bovendien zeer gemakkelijk reinigbaar is en hygiënisch kan worden gehouden.

Afhankelijk van de van toepassing zijnde invloeden is het zelfs mogelijk om een gietvloer coating toe te passen in een outdoor omgeving.

Voor- en nadelen

Deze coating is goed betaalbaar en vraagt net als een originele gietvloer om weinig onderhoud. Uw ruimte wordt een stuk hygiënischer. Ook op langere termijn blijft de vloer zijn voordelen behouden want gietvloer coatings kennen in slechts beperkte mate slijtage. Bovendien zijn ze razendsnel aangebracht.

Het is wel van belang dat u zich realiseert dat oneffenheden op de oorspronkelijke ondervloer door de beperkte dikte zichtbaar blijven. De sterkte van een gietvloer coating is natuurlijk beperkt in vergelijking met originele gietvloeren en het naderhand verwijderen gaat lastig.

Wilt u zich laten informeren over de mogelijkheden van het aanbrengen van een gietvloer coating op uw locatie, neem dan contact met ons op. Straal- en Conserveringsbedrijf Meulendijks heeft veel ervaring met de advisering ten aanzien van dit soort coatings. Vanzelfsprekend brengen wij de door u gewenste coating vakkundig aan op uw locatie.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.