info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Duplex systeem

Bescherm uw metalen constructies optimaal met een duplex systeem en zorg voor een langere levensduur van uw materiaal. Bescherm bijvoorbeeld uw machines, spiltrappen, hekken en overige constructies tegen corrosie en extreme weersomstandigheden en creëer een veilige en afgewerkte werkomgeving.

De toepassingsmogelijkheden zijn groot. Zo kunt u machinerie, trapwerk, hekwerk en andere constructieve elementen beschermen tegen corrosie. Extreme omstandigheden kennen vele vormen. (Extreme) temperatuurverschillen, vocht, wrijving en agressieve vloeistoffen kunnen het metaal in uw object aantasten.

Door middel van de toepassing van een duplex systeem worden uw werkstukken beschermd. Schakel de hulp in van Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf Helmond B.V. en zorgt ervoor dat uw materialen langer beschermd blijven tegen roest.

Duurzaam constructies beschermen met een duplex systeem

Wilt u er zeker van zijn dat uw constructies lang meegaan? Schakel dan de expertise in van Meulendijks en laat een poedercoatingsysteem aanbrengen. Doordat constructies tot wel 10 ton aangepakt kunnen worden, is vrijwel ieder voorwerp door middel van het duplex systeem te behandelen. De coatingverf wordt op een snelle en duurzame manier aangebracht, wat resulteert in een strak en perfect afgewerkt resultaat.

Wat is een duplex systeem precies?

Een Duplex systeem betreft onder andere het laten poedercoaten van objecten die behandeld zijn met thermisch verzinkt staal. Er is met andere woorden al een zinklaag op de objecten aanwezig. Er zijn omstandigheden waarin het van groot nut is om die objecten van een extra verflaag te voorzien. Dat verlegt namelijk de levensduur van de objecten wanneer ze gebruikt worden in zeer agressieve omstandigheden. Ook kan het een meer esthetische functie hebben. Het maakt de objecten bijvoorbeeld beter of juist minder goed zichtbaar.

Wanneer wij een Duplex systeem aanbrengen, zoeken wij altijd naar een optimaal samenspel tussen de beschermingslagen. De reeds aangebrachte zinklaag wordt daardoor op uitmuntende wijze beschermd door de organische deklaag. Beiden houden elkaar in stand.

Laat uw materiaal professioneel beschermen tegen externe invloeden

Op het gebied van poedercoaten en dus ook ten aanzien van het aanbrengen van een Duplex systeem, heeft Meulendijks in Helmond alle nodige kennis en ervaring in huis. Of u nu stalen trappen, een tank of andere zware onderdelen wilt behandelen, met een duplex systeem gaat u voor een maximale slijtvastigheid.

Wilt u weten wat voor u de mogelijkheden zijn om uw constructies zo goed mogelijk te beschermen tegen externe invloeden? Neem dan contact met ons op. Vul ons contactformulier in of mail naar info@stralenpoedercoaten.nl. Spreekt u liever een van onze professionals een-op-een? Kom dan langs onze vestiging in Helmond en laat u adviseren.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.