info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Aluminium poedercoaten

Hét adres voor het poedercoaten van aluminium is Meulendijks in Helmond. Wij zijn experts in allerlei soorten van oppervlaktebehandeling.

 

Behandeling van het oppervlak van werkstukken draagt positief bij aan een groot aantal factoren. Door aluminium te stralen zorgen we ervoor dat het oppervlak ruwer wordt. Door die ruwe oppervlaktestructuur zal verf of een poedercoating zich goed hechten aan uw werkstuk. Stralen als voorbewerking voor poedercoaten of natlakken gebeurd met een gebroken korrel welke kantig en scherp is, door deze tegen het materiaal te blazen krijg je oppervlakte vergroting. Door het creëren van een grof oppervlakte beeld zal de verf, Metallisatielaag of poedercoatlaag beter hechten aan het substraat. Dit is dus het tegenovergestelde van glasparelstralen. Waar juist een oppervlakte verdichting plaatsvindt.

Van aluminium coaten tot aluminium stralen

Aluminium poedercoaten is een van de methoden om ervoor te zorgen dat bepaalde objecten of onderdelen langer meegaan. Aluminium coaten wordt toegepast in diverse sectoren. Enkele voorbeelden:

  • Productie gerelateerde objecten t.b.v. de voedingsindustrie;
  • In de logistiek: door het poedercoaten van velgen van aluminium;
  • Bij landbouwapparatuur die wordt blootgesteld aan extreme omstandigheden.

In alle gevallen wordt de levensduur van het object verlengd. Daar waar hygiëne een extra grote rol speelt, zoals bijvoorbeeld in de voedingsindustrie, draagt oppervlaktebewerking van onderdelen en componenten en van productielijnen bovendien bij aan de kwaliteit en hygiëne t.a.v. het eindproduct.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.