info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Aluminium laten coaten

Aluminium coaten

Er zijn allerlei redenen waarom men aluminium zou willen voorzien van een dekkende coating. Dat kan bijvoorbeeld zijn om het materiaal nog corrosiebestendiger te maken dan het al van zichzelf is. Denk daarbij aan toepassing in zilte (zoute) omstandigheden of binnen chemische industrieën. Ook warmteafvoer kan een reden zijn, evenals het voorkomen van reflecterende, lichtweerkaatsende eigenschappen wanneer die ongewenst zijn. In de praktijk worden voorwerpen van aluminium veelal van een poedercoating voorzien.

Het voordeel van aluminium laten poedercoaten is dat men een zeer gelijkmatige en bestendige dekking van het coatingmateriaal verkrijgt. De deklaag verspreidt zich bovendien uitstekend tot zelfs in de kleinste hoekjes en gaatjes en aan de binnenkant van een werkstuk. Dit is inherent aan het poedercoatingprocedé.

Voordat de coating wordt aangebracht

Het aanbrengen van een poedercoating op welk materiaal dan ook, vergt echter een grondige voorbereiding. Dat weten wij van Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf Helmond B.V. uit ervaring. Is er sprake van een bestaand object van aluminium dat reeds voorzien is van een beschermlaag, dan dient men dit eerst te ontlakken.

Het zandstralen van het aluminium is een geschikte methode om het werkstuk van de oude coatinglaag te ontdoen. Dit is een relatief agressieve behandelmethode, zeker ten opzichte van het tamelijk ‘zachte’ karakter van aluminium. Onbeheerste toepassing kan dan ook zorgen voor ongewenste oppervlakteverruwing.

Wanneer aluminium glasparelen?

Mocht naar aanleiding van het zandstralen sprake zijn van een te ruw resultaat, dan kan als vervolgbewerking het glasparelen van aluminium worden toegepast. Daarbij wordt de oppervlaktedichtheid en -hardheid vergroot. De glasparels zijn namelijk rond van karakter en veel minder agressief van aard. Na voorgaande bewerkingen is het werkstuk qua voorbereiding klaar en kan het aluminium van een poedercoating worden voorzien.

Bij Meulendijks voorzien we in alle genoemde stappen. Neem gerust contact op met ons om te vernemen wat we voor u kunnen doen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.