info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Aluminium coaten

Het coaten van staal geschiedt door het werkstuk te aarden. Vervolgens wordt elektrostatisch geladen poeder in een speciale installatie op het object gespoten. De poederdeeltjes wordend daardoor automatisch door het werkstuk aangetrokken, waardoor een zeer egale, gelijkmatige deklaag ontstaat. Door het met poeder bedekte werkstuk te verhitten in een speciale oven, vervloeit de deklaag en ontstaat ultieme eindhechting.

Aluminium coaten d.m.v. een poedercoating geschiedt op exact dezelfde wijze. Aluminium bevat vanzelfsprekend geen ijzer of staal waardoor het niet kan roesten. Toch ontstaat een zekere mate van corrosie a.g.v. blootstelling aan vocht, chemische middelen en lucht. Aluminium coaten ter bescherming heeft dus weldegelijk zin.

Staal coaten

Staal wordt veel toegepast in de constructietechniek. Het is een metaal met grote voordelen en een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Staal is duurzaam en kan decennialang mee. Bovendien kan het worden hergebruikt. Het coaten van staal kan de levensduur nog verder verlengen en maakt het toepasbaar in extreme omstandigheden, bijvoorbeeld t.b.v. offshore.

Staal wordt onder andere corrosiebestendig gemaakt door het te poedercoaten. Alvorens er een deklaag wordt aangebracht, is het essentieel dat het stalen werkstuk wordt ontdaan van vet- en vuil. Betreft het een te reviseren object, dan dienen eventuele oude verflagen en corrosieaantasting te worden verwijderd. Dat kan onder andere door het staal te stralen alvorens het te coaten. Zo ontstaat een oppervlak waaraan de coating zich excellent kan hechten.

Diverse oplossingen beschikbaar

Aluminium coaten alsmede het coaten van staal zijn maar enkele voorbeelden van mogelijkheden die Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf uit Helmond kan bieden. Oppervlakteconservering is een delicate klus. Ieder object en materiaal vraagt daarbij om een specifieke conserveringsstrategie en -techniek. Vanzelfsprekend wordt daarbij ook uw budget in ogenschouw genomen.

Wij denken in termen van Total Cost of Ownership. Verschillende conserveringsmethoden kennen een verschillende prijs. Ook te verwachten, toekomstig herstel- en onderhoudskosten kunnen daarbij echter sterk verschillen. Samen met u bepalen we de beste aanpak.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.