info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

Aluminium coaten en glasparelen

Aluminium coaten

Aluminium is een metaal dat van nature zeer corrosiebestendig is. Het is een zeer duurzaam constructief materiaal, licht van gewicht en zowel sterk vocht- als UV-bestendig. Bovendien is het eenvoudig te reinigen. Aluminium beschikt over een natuurlijke oxidelaag die ervoor zorgt dat zich nauwelijks iets aan het oppervlak kan hechten.

Soms is het echter toch wenselijk om het aluminium object extra te beschermen, bijvoorbeeld door het glasparelen van het aluminium of het te voorzien van een poedercoating. Denk bijvoorbeeld aan actieve bedreiging door een zilt milieu. Het natuurlijk karakter van dit materiaal stelt echter extra eisen aan het oppervlaktebewerkingsprocedé.

Aandachtpunten t.a.v. zandstralen aluminium

Het stralen van aluminium is een delicate zaak omdat het materiaal een zacht karakter heeft en daardoor kan vervormen. Bovendien is het niet wenselijk om de eindlaag onnodig op te ruwen. Het stralen d.m.v. een scherp straalmedium wordt dan ook vooral gedaan ten behoeve van het primair ontlakken van aluminium.

Echter ook wanneer men aluminium wil laten poedercoaten is het van belang om eerst het juiste straalmedium te selecteren ter voorbewerking. Wordt de basislaag niet op de juiste manier bewerkt dan zal de poedercoating als beschermlaag namelijk niet voldoende duurzaam hechten. Ook het timingaspect in hierin essentieel want wacht men na het stralen van aluminium te lang met nabewerken in de vorm van poedercoaten, dan zal de automatische natuurlijke oxidelaag een onwenselijke barrière vormen tussen het materiaal en de coating.

Duurzaam in alle opzichten

Bij Meulendijks in Helmond beheersen we alle procedés omtrent aluminium poedercoaten en glasparelen en weten we ook waar de risico’s in de verschillende bewerkingsprocessen gelegen zijn. Oppervlaktebewerking vergt kennis van de details omtrent materiaaleigenschappen en chemie. Die kennis wordt door ons gecombineerd tot een optimaal resultaat waarbij uw werkstuk over de gehele breedte zo lang mogelijk beschermd zal zijn. Dat minimaliseert uw onderhoudskosten. Een bijkomstigheid is dat in geval van glasparelen nauwelijks sprake is van afval evenals bij poedercoaten, vanwege de mogelijkheid tot hergebruik van overtollige coating.

Dat maakt deze vormen van oppervlakteconservering super duurzaam!

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.