info@stralenpoedercoaten.nl

Stuur ons een mailtje

(0492) 52 43 90

Direct contact

RVS stralen

Stralen is dikwijls de eerste stap in conservering van metaalproducten, ook voor wat betreft producten van RVS. RVS stralen verricht Meulendijks onder andere veel voor opdrachtgevers die actief zijn in de voedingsindustrie. Door het te realiseren gladde oppervlak kan optimale hygiëne en reinigbaarheid van productiemiddelen zoals voeding gerelateerde machines worden gegarandeerd.

Stralen van grote objecten

RVS stralen zorgt niet alleen voor een fraai aanzicht maar zorgt ook voor langdurig behoud van dat aanzicht. De gladheid voorkomt namelijk iedere mogelijk vorm van vuilaanhechting in de toekomst.
Meulendijks in Helmond is in staat om RVS-objecten te stralen tot 40 meter lengte, 8 meter breedte en 6 meter hoogte. Grotere objecten kunnen wij op locatie zelf bij u komen conserveren. Onder andere wanneer een object te groot, te breed of te lang is en machinaal stralen in de weg staat, dan kunnen wij een handmatige vorm van RVS stralen toepassen.

RVS poedercoaten

Hoewel RVS een grote mate van ongevoeligheid voor corrosie heeft als gevolg van de van nature zeer gesloten oxidehuid, kan RVS weldegelijk aangetast worden. Chloorchemie kan bijvoorbeeld leiden tot putjes die zich in het oppervlak vormen. Extra bescherming is dan noodzakelijk en dat kan gerealiseerd worden door middel van RVS poedercoaten.

Om RVS effectief te kunnen poedercoaten passen wij meestal een mechanische of chemische voorbehandeling toe. Die waarborgt dat de hechting van het poedercoaten op het RVS optimaal en langdurig is. De mechanische behandeling voorafgaand aan het poedercoaten van RVS, bestaat meestal uit het stralen met een nader te selecteren gritvorm.

Afgezien van omvangrijke faciliteiten om RVS te stralen beschikt Meulendijks ook over een grootschalige, geautomatiseerde poedercoatlijn inclusief oven. De omvang van de oven vormt vaak de bottleneck voor het al dan niet kunnen toepassen van (grotere) werkstukken in ons proces. Wij beschikken echter over een van de grootste ovens die in Nederland te vinden zijn. U kunt altijd bij ons terecht.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Ontvang zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 64 MB.